25n
25N
25N

Cambra al Palau proposa un programa romàntic i impressionista amb combinacions inusuals d’instruments

Foto Live Music Valencia

Cambra al Palau proposa un programa romàntic i impressionista amb combinacions inusuals d’instruments
14/05/2021 -

El cicle “Cambra al Palau” que es desenvolupa íntegrament a l’Almodí, proposa per a demà dissabte a les 19.30 hores, un programa romàntic i impressionista amb combinacions inusuals d’instruments, que serà interpretat per músics de l’Orquestra de València, com el concertino Enrique Palomares, la viola Pilar Marín i la flauta Maria Dolores Vivó, així com l’arpista Noelia Junquera.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha volgut destacar “la varietat i l’originalitat del nostre cicle de cambra, no sols respecte als períodes i les obres programades, sinó també en combinacions no gaire usuals d’instruments en aquest gènere tan especial, que resulten de gran bellesa i musicalitat”.

D’aquesta manera, el públic assistent podrà escoltar la Serenata per a flauta, violí i viola en re major de Ludwig van Beethoven, la Fantasia per a violí i arpa en la major de Camille Saint-Sáens, i la Sonata per a flauta, viola i arpa en fa major de Claude Debussy.

La següent cita de “Cambra al Palau” serà el 22 de maig amb el programa “Oda al piano, oda al pianista i oda a José Iturbi”, protagonitzat pel contrabaix de l’Orquestra de València, Javier Sapiña, així com el violoncel·lista Jorge David Fanjul i el pianista Carlos Apellániz. Un programa que recorda al director i pianista valencià José Iturbi, en el 125 aniversari del seu naixement.

Enrique Palomares és concertino de l’Orquestra de València des de 2001, i ha estat dirigit per Metha, Frühbeck de Burgos, Temirkànov, Fedoseyev, López Cobos, Litton, Noseda, Plasson, Traub… Ha estat professor dels conservatoris superiors de València, Illes Balears i Aragó. Invitat com a concertino per les orquestres simfòniques de Madrid i Bilbao, ONE, Filharmònica de Gran Canària, orquestres Pablo Sarasate, Òpera de Montpelier, Pamplona i Regió de Múrcia, etc.
Pilar Marín és viola solista de l’Orquestra de València. Ha actuat en la Sala Daurada del Musikverein de Viena, Concertgebouw d’Amsterdam, Royal Albert Hall de Londres i Konzerthaus de Berlín, entre d’altres. És convidada a col·laborar amb les orquestres de la RTVE, CV del Palau de les Arts, Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Simfònica de Galícia i Filharmònica de Gran Canària, entre altres.
María Dolores Vivó ocupa la plaça de flauta solista des de 2002. Ha interpretat junt amb l’Orquestra de València el Concert per a flauta i arpa de Mozart i el Septet per a instruments de vent de Frank Martin. Ha tocat un ampli i variat repertori orquestral sota la batuta de directors com López Cobos, Barenboim, Mehta, Temirkànov, Steinberg, Frühbeck de Burgos, etc.

Noelia Junquera actualment és catedràtica d’arpa del Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València. De 2007 a 2011 va ser arpa solista de l’Orquestra de València, treballant sota la batuta de Plasson, Frühbeck de Burgos, Hager, Traub, Steinberg i Oue, entre d’altres. Actualment, col·labora amb l’Orquestra de València, Banda Simfònica Municipal de València, Orquestra de la Comunitat Valenciana i Orquestra Nacional d’Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − sis =