caixa popular

El canvi en la trama de la Plaça de Benifaraig ja és visible

El canvi en la trama de la Plaça de Benifaraig ja és visible
27/09/2017 -

La plaça del Greco de Benifaraig ja ha transformat la seua fisonomia estructural. La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha comprovat “la bona marxa de les obres” en aquesta plaça, on es situa l’església de Santa Maria Magdalena -del segle XVII- i l’edifici de l’alcaldia de Benifaraig.

Les obres ja han arribat a la font principal de la plaça, que abans estava situada al centre a manera de rotonda per als cotxes i que, ara, queda integrada en el jardí, dins de la part de vianants, de manera que guanya en protagonisme i és més accessible per a veïns i veïnes.

“La remodelació que estem impulsant canvia el concepte un mica antiquat de rotonda per a trànsit rodat a un espai per a la trobada de la ciutadania i amb jocs infantils i jardí. La intenció és incrementar la presència de persones a la plaça, que puguen gaudir d’aquest espai central de Benifaraig. Es tracta de fer una actuació més concorde amb les noves tendències urbanístiques”, ha dit la regidora Pilar Soriano.

El perímetre de la plaça s’ha configurat mantenint les dimensions necessàries per a la circulació de trànsit rodat del nucli històric de Benifaraig i aportant la màxima superfície possible a aquesta. És important destacar que s’ha creat una barrera on anirà massa vegetal entre la calçada i la plaça, per limitar-la i proporcionar-li ombra.

A més, s’ha respectat l’arbrat de major dimensió existent i s’ha deixat lliure el pas de l’església des del carrer de Massamagrell, de forma que s’ha creat un espai central en el qual es desenvoluparan les activitats de joc infantil.

Soriano ha dit que “l’arbrat de la plaça es complementa amb Celtis australis per a proporcionar ombra a la zona central i, d’aquesta manera, es convida la ciutadania a gaudir de la plaça. S’ha tractat l’espai públic com un xicotet jardí i s’han disposat les diferents espècies arbòries a la zona oest i en la jardinera longitudinal als peus de l’arbrat que ja hi ha actualment a la plaça”.

JOCS INFANTILS

Aquesta setmana també ha començat la instal·lació dels elements en la que és la primera zona de jocs infantils de Benifaraig. Una petició del veïnat a través de la participació ciutadana en els pressupostos participatius, “reivindicacions històriques que comencen a ser realitat”, ha dit Soriano.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − onze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios