25n
Orgull
Orgull

L'horari d'estiu arriba aquest cap de setmana. Els rellotges s'avancen una hora

L’últim canvi d’hora no arribarà fins a 2021

L'horari d'estiu arriba aquest cap de setmana. Els rellotges s'avancen una hora
29/03/2019 -

Amb l’arribada de la primavera, arriba també el canvi d’hora. Així, en la matinada d’aquest diumenge, 31 de març, a les 2.00 seran les 3.00 hores. A partir d’eixe moment, es dóna la benvinguda a l’horari d’estiu, que es traduirà a poder gaudir de més hores de sol, ja que, encara que comença el dia més tard, també fosquejarà una hora després. Sens dubte, un dels horaris més esperats, especialment, per als negocis d’oci i restauració que veuen com la gent allarga més la volta a casa.

Es pensava que aquest anava a ser l’últim canvi d’hora, però, de moment, la Unió Europea ha obert el retard de l’eliminació definitiva del canvi d’hora fins a 2021, en considerar que encara no es compta amb els estudis suficients que demostren que és contraproduent. D’aquesta manera, cada país, tindrà la potestat de decidir en quin moment farà el pas de mantenir l’horari d’estiu de manera permanent. No obstant això, a Espanya, com ja ho va anunciar la portaveu del Consell de Ministres, Isabel Celaá, aquest no serà l’últim canvi d’hora que farem.

L’estiu de 2018, la Comissió Europea va presentar una proposta per a posar fi a aquests canvis d’hora que es produeixen dues vegades a l’any. En principi, l’última modificació s’anava a produir aquest 31 de març. No obstant això, el ple de l’Eurocambra va secundar, amb 410 vots a favor, 192 en contra i 51 abstencions, el retard de l’eliminació del canvi d’hora a 2021.

D’acord amb l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), l’estalvi energètic que es produeix amb l’horari d’estiu és d’un 5%, és a dir, 300 milions d’euros. No obstant això, la Comissió Europea considera que és molt menor. Concretament, entre el 0,1% i el 0,2% del consum anual.

Siga com siga, i fins que es decidisca la supressió del canvi d’hora, aquest diumenge, no t’oblides d’avançar una hora el teu rellotge perquè les llargues hores de llum han vingut per a quedar-se, almenys, fins al mes d’octubre.

Horario de verano

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =