25n
25N
25N

No t'oblides de canviar l'hora aquesta matinada

Aquesta matinada, a les 2.00 hores seran les 03.00 hores

No t'oblides de canviar l'hora aquesta matinada
25/03/2017 -

Aquest cap de setmana, comença l’horari d’estiu, que estarà vigent a Europa durant set mesos. I per tant, ha arribat el moment de canviar l’hora del nostre rellotge. A Espanya, sempre es realitza l’últim cap de setmana de març, coincidint amb la matinada del dissabte al diumenge, amb l’objectiu d’aprofitar millor la llum solar a les vesprades.

D’aquesta manera, la matinada d’aquest dissabte, 25 de març, al diumenge 26 de març, no t’oblides d’avançar una hora al teu rellotge. Així, aquesta nit dormirem una hora menys, i a les 02.00 hores, seran les 03.00 hores.

D’acord amb un estudi realitzat per la Comissió Europea, aquesta mesura té impactes molt positius no solament quant a l’estalvi energètic, sinó també sobre altres sectors, com el turisme, l’oci, les maneres de vida, la seguretat viària o el transport, entre altres.

Així mateix, segons un estudi realitzat per IDAE, Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia, aquesta modificació horària suposarà un estalvi de fins a un 5% en el consum energètic. Una xifra que repercutirà positivament en l’economia, ja que amb el canvi d’hora es gastaran 300 milions d’euros menys, dels quals 90 milions correspondran a les llars.

El canvi d’hora es remunta a la dècada dels 70, quan es va produir la primera crisi del petroli. En aquell moment, molts països van decidir avançar els seus rellotges per a aprofitar millor la llum solar i, així, consumir menys electricitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =