25n
25N
25N

La fake news de les càmeres de l'EMT

Les càmeres instal·lades en els autobusos de l’EMT facilitaran el servici dels conductors

La fake news de les càmeres de l'EMT
04/06/2018 -

L’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) incorporava, a l’inici de l’any, un total de 37 nous autobusos, 35 de tecnologia híbrida i dos elèctrics, que, a més, permetia el transport de més viatgers cada dia, aproximadament 9.000 usuaris, gràcies a l’adquisició també d’autobusos articulats, que permeten una major capacitat. A més, aquests nous autobusos de l’EMT també porten incorporades unes càmeres de seguretat, que han sigut les protagonistes d’una faula sobre la seua utilitat.

I és que alguns mitjans de comunicació publicaven que aquestes càmeres de seguretat, a part de contribuir a tenir una visió molt més completa de l’interior de l’autobús, permetrien aplicar sancions a aquells vehicles que estigueren estacionats en el carril bus. Davant aquesta informació, usuaris, però, sobretot, partits de l’oposició exigien al regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, explicacions, que no han tardat a rebre.

I és que a més d’aclarir aquesta fake news en el Ple de l’Ajuntament, on va explicar que les càmeres d’autobusos ‘en cap cas serveixen per a llegir matrícules, ni posar multes com algun ha volgut fer paréixer. Ni ens ho hem plantejat. Ajuden a la conducció als conductors de l’EMT’, la seua denúncia davant aquest tipus de notícies tampoc s’ha fet esperar a través del seu compte de Twitter, on, de nou, va tornar a deixar clar que ‘no són per a multar als cotxes en el carril bus. Serveixen per a facilitar el servei dels conductors i en cas d’accidents‘.

APOSTA PER LA SOSTENIBILITAT EN ELS VEHICLES

L’EMT va incorporar, a la seua flota, 37 nous vehicles, 35 híbrids i 2 elèctrics, que ja circulen pels carrers de la ciutat. Una aposta clara per la sostenibilitat i la reducció de les emissions de gasos contaminants i el consum de combustible que, en paraules de l’Alcalde de València, Joan Ribó, ‘és una aposta dirigida a la modernització d’acord amb les pautes de sostenibilitat mediambiental, i dels reptes que planteja l’actualitat’.

No obstant això, aquests nous vehicles també han afavorit el transport de viatgers. I és que 14 dels 35 autobusos híbrids, que es van incorporar a la línia 92 en ser una de les més utilitzades, admeten una capacitat de fins a 110 usuaris. La resta d’híbrid són models convencionals, de 12 metres, que transporten a 70 viatgers.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 10 =

CCCC
torrent