caixa popular

L'Ajuntament dedicarà carrers a la memòria de les víctimes del terrorisme

L'Ajuntament dedicarà carrers a la memòria de les víctimes del terrorisme
27/07/2017 -

El Ple de l’Ajuntament ha acordat hui, amb els vots favorables de l’equip de govern municipal i l’abstenció dels grups de l’oposició (Partit Popular i Ciutadans), que l’Ajuntament continuarà rebutjant totes les formes de terrorisme i adoptant mesurades de reconeixement per a les seues víctimes. En aquest marc, preveu, a mesura que dispose de vies públiques pendents de denominació, donar-los el nom de Miguel Ángel Blanco, Josefina Corresa, Guillem Agulló, o Miquel Grau i situar en vies més visibles altres víctimes com Ernest Lluch. Tomás i Valent o Manuel Broseta.

Aquest acord s’ha adoptat després de debatre la proposta presentada per la regidora del grup municipal Ciutadans Amparo Picó qui, amb motiu del XX aniversari de l’assassinat del Miguel Ángel Blanco, ha sol·licitat que es retole “una via pública amb el seu nom, en memòria del punt d’inflexió en la lluita contra la violència terrorista d’ETA i del símbol d’unió que va suposar per a la societat que es va mobilitzar amb un Ja n’hi ha prou”.

La portaveu de l’equip de govern, Sandra Gómez, ha defensat “que cap víctima del terrorisme ha de caure en l’oblit, i que totes mereixen un reconeixement digne”. De la mateixa manera, la regidora delegada de Cultura, Glòria Tello, ha explicat que el fet de retolar un carrer és un símbol amb el qual el Govern de la Nau vol reconéixer les més de 800 víctimes d’aquesta xacra social, siguen civils o polítics, d’una ideologia o una altra, “perquè aquesta qüestió queda al marge dels temes partidistes i no es pot reduir la petjada del terrorisme”.

Així, amb la moció final aprovada pel govern municipal, s’insta a “continuar rebutjant totes les formes de terrorisme, treballant pels drets humans i seguint amb les mesures de reparació a totes les víctimes i familiars”. I en el pla de les mesures concretes, es preveu “segons es vaja disposant de vies públiques pendents d’assignar denominació, donar el nom de Miguel Ángel Blanco”. El mateix procediment servirà per a assignar a diverses vies els noms de “Josefina Corresa, de Guillem Agulló, de Miquel Grau o d’altres víctimes dels terrorismes”, i “traslladar a vies més destacades, els ja existents noms de carrers en memòria a les víctimes Ernest Lluch, Tomás y Valiente o Manuel Broseta”.

La moció inicial de Ciutadans, que finalment no ha sigut aprovada, parlava només d’honrar i reconéixer la figura del regidor d’Ermua, Miguel Ángel Blanco, per a honrar i reconéixer a totes i cadascuna de les víctimes del terrorisme, perquè, segons ha defensat també el regidor del grup Popular Eusebio Monzó, en una altra moció que també ha sigut rebutjada, “és necessari deixar constància d’un succés crucial en la història recent d’Espanya”.


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − quatre =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris