25n
25N
25N

El call center per a resoldre els dubtes de la tornada a l'escola s'activarà aquesta setmana

Aquest servei d’informació directa serà de gran ajuda per a familiars i professionals davant l’imminent començament de les classes

El call center per a resoldre els dubtes de la tornada a l'escola s'activarà aquesta setmana
01/09/2020 -

No existeix el risc zero. No obstant això, a la Comunitat Valenciana han treballat per a afrontar la tornada a l’escola amb un pla, consensuat amb el professorat i els sindicats, que garantisca aules segures, però també la màxima presencialitat no només per a assegurar la igualtat d’oportunitats, sinó també per a afavorir les relacions socials tan importants durant l’etapa formativa.

Aquest pla de ruta marcada per la Comunitat Valenciana per a la tornada a l’escola inclou, entre altres mesures, la reducció de la ràtio d’alumnat per aula per a crear els grups bambolla i, d’aquesta manera, en cas de detectar un positiu rastrejar només a 21 persones; la possibilitat d’optar per una assistència alternada de l’alumnat de secundària, sempre que no es poguera garantir una distància de metre i mig entre persones; o flexibilitzar l’hora d’entrada i eixida dels centres educatius perquè siga escalonada i oferir una major seguretat.

Per descomptat, des de la Conselleria d’Educació també s’ha dissenyat un sistema d’ensenyament telemàtic tant per als casos de quarantena que es produïsquen quan calga tancar una aula o un col·legi sencer – “que és probable que ocórrega” han admés des d’Educació – com per a aquells alumnes i alumnes que, per patir alguna patologia, es troben en situació de risc i, per tant, el seu corresponent metge recomane l’ensenyament telemàtic.

Així i tot, moltes famílies continuen tenint dubtes i preguntes sobre com serà aquesta volta a les aules tan atípica i com s’haurà d’actuar en cadascuna de les situacions. Per aquest motiu, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ja va anunciar que Sanitat posaria a la disposició dels pares i mares i professionals un call center per a resoldre totes les inquietuds que sorgisquen davant la imminent tornada a l’escola.

Encara no s’ha activat aquest call center, però és qüestió de dies. De fet, tenint en compte que les classes arrancaran la setmana que ve, és molt probable que a meitat setmana la ciutadania ja puga comptar amb aquest servei d’informació directa que resoldrà els principals dubtes sobre les mesures de seguretat i el protocol que la Comunitat Valenciana ha marcat per a aquest inici de curs.

“Som conscients que pot haver-hi algun rebrot”, apuntava Ximo Puig. Per això, s’ha treballat conjuntament per a aconseguir “la màxima coordinació entre educació i sanitat per a continuar complint amb el pacte aconseguit amb la comunitat educativa, que estarà sempre atesa i participant”, ha garantit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 3 =