25n
25N
25N

Calero pren possessió com a delegada del Govern en la Comunitat amb un "doble compromís" com a feminista i socialista

Calero pren possessió com a delegada del Govern en la Comunitat amb un "doble compromís" com a feminista i socialista
21/02/2020 -

Gloria Calero ha pres possessió com a delegada del Govern en la Comunitat Valenciana amb la promesa de “continuar lluitant” per la igualtat entre homes i dones, per a combatre la violència masclista i potenciar la presència de dones en la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, i amb un “doble compromís com a feminista i socialista”.

“No tindrem una democràcia consolidada fins que no hi haja igualtat real”, ha asseverat en el seu discurs en l’acte institucional que ha comptat amb el ministre de Transports i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos.

Calero ha promés per “consciència i honor” complir el càrrec amb lleialtat al rei Felip VI i la Constitució. “És un dia important per a les persones que compartim aquest apassionant projecte polític encapçalat per Pedro Sánchez”, ha manifestat, citant les paraules de la vicepresidenta, Carmen Calvo: “Som feministes perquè som socialistes”.

Sota aquest prisma, ha garantit que posarà tota la seua dedicació per a aconseguir mesures que afavorisquen la igualtat, sempre amb “una actitud permanent d’escoltar, sobretot als quals pensen diferent”. “Sóc feminista: he treballat, treball i treballaré diàriament per això”, ha emfatitzat.

Ha cridat a erradicar qualsevol forma de discriminació davant la “xifra esgarrifosa” de dones assassinades per violència masclista, l’última a Teulada-Moraira (Alacant), alguna cosa que “sembla no immutar a l’extrema dreta que no ho nega”. I ha exclamat: “Des de fa anys, el patriarcat ens ha condemnat a un lloc secundari, quan no de terror i aïllament, del qual ens estem rebel·lant”.

També ha tret pit de la seua experiència laboral: “Sóc infermera, em sent infermera i no puc parlar de manera externa. Els valors de la meua professió travessen la meua vida: respecte, compromís i cura”.

“GOVERN D’ACCIÓ”

La nova delegada ha assumit el repte “en un moment sense precedents en la història” d’Espanya, amb un govern de coalició PSOE-Unides Podemos “abocat a explorar totes les vies per a aconseguir grans consensos” en una societat “prospera, tolerant i capaç de superar les dificultats amb valentia i mirar al futur”.

Ha destacat que l’executiu de Sánchez “ja està demostrant que funciona i que va ser un govern d’acció”, centrat en cinc eixos: l’economia i l’ocupació, superar les tensions territorials “no sols a Catalunya” i amb el finançament que necessita la Comunitat, combatre la desigualtat, una transició ecològica justa i aconseguir la plena igualtat.

Calero també ha cridat a treballar contra el descrèdit institucional, “respecte a l’adversari polític”, i ha augurat que “en l’era de la revolució dels drets, Espanya serà el país dels drets”. “Està en la ment de Pedro Sánchez, Ximo Puig i molts presidents autonòmics”, ha asseverat.

ÁBALOS LA DESTACA COM A “BATALLADORA I DIALOGANT”

En la seua intervenció, Ábalos ha coincidit que el Govern està “compromés amb aquesta terra, en perfecta sintonia” i ha remarcat la “via d’interlocució directa i constant” amb la Generalitat. Ha reivindicat el caràcter de la seua companya, com una persona “batalladora, però també ponderada i dialogant”.

El ministre ha defensat que les regions que poden ser “motor” d’Espanya han de comptar amb inversions de l’Estat i un finançament just: “Són principis irrenunciables, que les comunitats que més contribueixen i són injustament tractades vegen d’una vegada satisfetes les seues necessitats”.

Per tant, “una vegada superat el bloqueig” polític, Ábalos ha celebrat que arranca “una etapa per a recuperar el temps perdut” i ha confiat que la nova delegada ajude al fet que “la Comunitat continue sent model per al país”.

El ‘president’ i líder del PSPV, Ximo Puig, ha confiat que l’entrada de la nova delegada servisca per a ajudar a “desembossar el problema valencià sempre des de la lleialtat”. Ha anomenat al fet que les dues agendes avancen de la mà ara que “el Govern ja ha demostrat la seua voluntat amb fets”. “El poder valencià es veurà”, ha exclamat.

Tant Puig com Ábalos i Calero han tingut paraules d’agraïment per a l’anterior delegat, Juan Carlos Fulgencio, destacant el seu compromís amb la Comunitat mentre el Govern estava en funcions.

Com a presentació de la nova delegada, la cap de la unitat de violència sobre la dona en la subdelegació de Govern a Alacant, Modes Salazar, ha lloat la seua trajectòria com a “dona tenaç que ha trencat sostres d’acer i cristall” i el seu caràcter valencià malgrat ser nascuda a Albacete.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − tretze =

Informacion coronavirus