25n
25N
25N

Calero assegura que les Forces de Seguretat reforçaran controls de circulació durant el cap de setmana

Des que es va decretar l’estat d’alarma, han detingut a 125 persones en la Comunitat i emés 14.368 propostes de sanció

Calero assegura que les Forces de Seguretat reforçaran controls de circulació durant el cap de setmana
25/03/2020 -

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha reiterat aquest dimecres l'”obligació inexcusable” de complir amb les limitacions de desplaçaments que imposa l’estat d’alarma decretat arran de la pandèmia de coronavirus i ha subratllat que les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat reforçaran els controls de circulació durant el cap de setmana per a garantir aqueix compliment i evitar desplaçaments a segones residències.

“Estem en uns moments crucials que requereix un esforç col·lectiu i el compliment escrupolós del deure de quedar-se a casa”, ha apuntat Calero en un comunicat, en el qual ha aplaudit “la responsabilitat de la majoria de la població”.

La delegada del Govern ha fet l’advertiment que “ningú s’emporte a engany perquè tots aquells que no siguen conscients que aquesta situació ens concerneix a tots, hauran de fer front a la seua irresponsabilitat” i ha subratllat que la “insolidaritat està tenint i tindrà la seua resposta”.

Des que es va decretar l’estat d’alarma, les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat han detingut a 123 persones en la Comunitat Valenciana per incompliments, 66 d’elles per part de la Guàrdia Civil i 57 per agents de la Policia Nacional. Per províncies, 49 persones han sigut arrestades en la d’Alacant, 25 en la de Castelló i 49 en la de València.

Pel que fa a les propostes de sanció, aconsegueixen les 14.368 en la Comunitat Valenciana (8.055 de la Guàrdia Civil i 6.313 de Policia Nacional). Del total, 5.898 s’han tramitat a la província d’Alacant, 2.216 en la de Castelló i 6.254 en la de València.

Únicament en la jornada d’aquest dimarts, la Guàrdia Civil va detindre a cinc persones i va notificar 1.190 propostes de sanció i en l’àmbit de Policia Nacional es va detindre a tres persones i les denúncies van ascendir a 768.

La delegada ha recordat que, igual que el cap de setmana passat, la DGT i l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil reforçaran els controls en les carreteres d’eixida de les grans ciutats a fi d'”evitar els desplaçaments a les segones residències”.

Des de la declaració de l’estat d’alarma està limitada la llibertat de circulació de les persones i no es pot transitar per les vies d’ús públic, excepte per a la realització de les activitats recollides en l’article 7 del RD 463/2020.

Des de Delegació de Govern s’ha recalcat que aquesta limitació de la circulació “és una mesura imprescindible per a fer front a la situació d’emergència de salut pública ocasionada pel Covid-19 en la qual ens trobem”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + catorze =