25n
25N
25N

Calero veu "una decisió adequada" la instrucció de la Policia perquè agents atenguen en valencià en Comissaries

Calero veu "una decisió adequada" la instrucció de la Policia perquè agents atenguen en valencià en Comissaries
19/02/2020 -

La nova delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, veu “una decisió adequada” que des de la Policia Nacional s’haja donat una instrucció que determina que en les oficines policials on s’atenga la ciutadania haja d’haver-hi almenys un funcionari que puga atendre en valencià en cada torn.

Calero s’ha pronunciat en aquests termes aquest dimecres a preguntes dels mitjans referent a això després de presidir el minut de silenci que s’ha guardat en repulsa de l’últim cas de violència masclista, ocorregut en Moraira.

“Crec que estem en una terra que tenim dues llengües”, apunta la delegada del Govern central, que per això ha valorat que creu que “està bé que hi haja policies i qui vulga que se li parle en valencià, que hi haja recursos suficients perquè puguen expressar-se en la seua llengua amb total llibertat”.

Ha aclarit també que es tracta d’una “recomanació”: “És tot per a facilitar la comunicació amb els ciutadans, crec que és una decisió adequada”, ha emfatitzat.

La Plataforma Per la Llengua, en un comunicat d’aquest dimarts, va valorar aquesta decisió després de les últimes “alertes” realitzades per l’entitat per “noves discriminacions lingüístiques d’agents de Policia contra els ciutadans” i va remarcar que “sembla que la direcció del cos vol començar a posar-li remei”.

Aquesta entitat ha reivindicat que aquesta nova ordre arriba després de les seues reclamacions després de denunciar “diverses situacions de discriminació a Elx, Tavernes i València”.

El delegat de la Plataforma per la Llengua al País Valencià, Manuel Carceller, ha valorat aquesta instrucció com “un pas avant en la defensa dels drets lingüístics per part dels cossos policials”.

Carceller ha advertit que estaran “vigilants” en “el compliment d’aquesta instrucció” i en què “ningú s’escude en les excepcions puntuals per a saltar-li-la”. Malgrat aquest primer pas, per a l’ONG del valencià “caldria anar més enllà”, perquè “no s’adequa encara a la igualtat entre els ciutadans que parlen valencià i els que parlen castellà”. “De fet, tota la Policia Nacional destinada al País Valencià hauria d’entendre el valencià, com estableix l’Estatut Bàsic de l’Empleat públic”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − dos =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
informacion coronavirus