25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana es prepara per a la PAU 2021, la més multitudinària dels últims 11 anys

Més de 24.500 estudiants es presentaran a la Selectivitat de 2021, que publicarà els resultats de les proves el 18 de juny

La Comunitat Valenciana es prepara per a la PAU 2021, la més multitudinària dels últims 11 anys
07/06/2021 -

La Selectivitat de 2021 a la Comunitat Valenciana arranca, demà, 8 de juny, amb més de 24.500 estudiants que s’han inscrit en les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), convertint aquesta edició en la més multitudinària dels últims 11 anys, amb un increment del 2,4% – 578 estudiants més – respecte a l’edició de 2020, que també va ser considerada com una de les convocatòries amb major participació.

Així, durant els dies 8, 9 i 10 de juny, l’alumnat de la Comunitat Valenciana s’examinarà en els diferents campus universitaris, amb l’objectiu d’aconseguir la mitjana necessària per a accedir a la carrera universitària triada. En aquest sentit, per la Universitat de València passaran 6.965 persones supervisades per un total de 15 tribunals; seguida de la Universitat Politècnica de València que examinarà a 6.241 estudiants repartits entre 12 tribunals.

La resta de seus serà la Universitat Miguel Hernández d’Elx i la Universitat d’Alacant, amb 11 tribunals respectivament; i, finalment, la Universitat Jaume I de Castelló que comptarà amb 6 tribunals. En total, seran 55 tribunals els que es constituiran per a la PAU de 2021.

Respecte als espais per a dur a terme la selectivitat, la UV acollirà les proves al campus de Burjassot, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria, a l’antiga Escola de Magisteri, a l’Aulari Sud del campus de Tarongers i al campus d’Ontinyent. Per part seua, la UPV ha optat pel campus de Vera de València, el Pavelló Esportiu de Xàtiva i en la Cotonera d’Alzira.

I és que, com estableixen les recomanacions sanitàries per a evitar la propagació de la Covid-19, serà obligatori mantenir la distància de seguretat entre l’alumnat, evitar aglomeracions i, per descomptat, fer ús de la mascareta.

Calendari de la PAU 2021

Després de la realització de les proves, el pròxim 18 de juny es publicaran els resultats de la selectivitat de 2021. A continuació, el 21 de juny, s’obrirà el termini per a la preinscripció en els diferents graus, publicant-se els resultats el 16 de juliol.

Les dates per a la matrícula en el curs 2021-2022 serà del 19 al 22 de juliol.

Finalment, la segona convocatòria se celebrarà els dies 6, 7 i 8 de juliol, publicant-se les notes dels exàmens el 14 de juliol.

Els exàmens

Tal com estableix l’ordre ministerial, de la mateixa manera que ja va succeir l’any passat, només hi haurà una única proposta d’examen amb diverses preguntes, però els alumnes podran triar, dins d’un número determinat prèviament per l’òrgan competent, quines preguntes contestar.

D’aquesta manera, el nombre de preguntes es fixarà de manera que “permeta a tot l’alumnat aconseguir la màxima puntuació en la prova, amb independència de les circumstàncies en les quals poguera haver tingut accés a l’ensenyament i l’aprenentatge durant la suspensió de l’activitat lectiva presencial”.

Respecte al tipus de preguntes que contindran els exàmens, l’ordre estableix que cadascuna de les proves constarà de “preguntes obertes i semiobertes que requeriran l’alumnat capacitat de pensament crític, reflexió i maduresa”.

Però, a més d’aquests tipus de qüestions, es podran utilitzar també “preguntes d’opció múltiple”, és a dir, de tipus test, “sempre que en cadascuna de les proves la puntuació assignada al total de preguntes obertes i semiobertes abaste com a mínim el 50%”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 + quatre =