25n
25N
25N

El calendari laboral de 2020 arreplega 12 festius, 8 comuns en tota Espanya

El calendari laboral de 2020 arreplega 12 festius, 8 comuns en tota Espanya
11/10/2019 -

El calendari laboral de 2020 arreplega un total de 12 dies festius nacionals, els mateixos que en 2019, dels quals només 8 se celebraran de forma conjunta en tota Espanya, el mateix nombre que enguany, segons la resolució de la Direcció general de Treball publicada aquest divendres en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

En concret, els 8 festius nacionals que seran festa en tota Espanya són: el dimecres 1 de gener (Any Nou), el dilluns 6 de gener (Epifania del Senyor), el divendres 10 d’abril (Divendres Sant), el divendres 1 de maig (Festa del Treball), el dissabte 15 d’agost (Assumpció de la Verge), el dilluns 12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya), el dimarts 8 de desembre (Immaculada Concepció) i el divendres 25 de desembre (Nativitat del Senyor).

Altres dos festius comuns, 1 de novembre (Tots Sants) i 6 de desembre (Dia de la Constitució Espanyola), cauen en diumenge, per la qual cosa les comunitats autònomes poden desplaçar la celebració al dilluns següent o a un altre dia.

Així, el dilluns 2 de novembre serà festiu a Andalusia, Aragó, Astúries, Castella-la Manxa, Extremadura i Madrid, comunitats que han decidit desplaçar la festa de Tots Sants.

D’igual forma, el dilluns 7 de desembre serà festiu a Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Canàries, Castella i Lleó, Extremadura, Madrid, Múrcia, Navarra i La Rioja, així com en les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. La resta de comunitats ha optat per traslladar el festiu del 6 de desembre, que cau en diumenge, a altres dies de l’any.

En Setmana Santa, el 9 d’abril, Dijous Sant, serà festiu en totes les comunitats autònomes, excepte a Catalunya i en la Comunitat Valenciana, mentre que el dijous 19 de març (Sant Josep) només serà festa a Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Galícia, Múrcia, Navarra i País Basc. Així mateix, el dissabte 25 de juliol (Santiago Apòstol) serà festiu només a Galícia i País Basc.

D’aquesta forma, en cada comunitat i en cada ciutat autònoma es podrà gaudir de 12 festius en 2020, incloent els comuns a tota Espanya, els que es poden substituir o no i els festius autonòmics. No obstant açò, a aquests 12 dies, caldrà sumar també els festius de caràcter local (2 dies).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 4 =