caixa popular

Aprovat el calendari laboral del 2019 de la Comunitat Valenciana amb Sant Joan com a festiu

Aprovat el calendari laboral del 2019 de la Comunitat Valenciana amb Sant Joan com a festiu
27/07/2018 -

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres el decret pel qual es determina el calendari laboral d’aplicació en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana per a l’any 2019 i que contempla un total de 14 dies festius –entre ells el 24 de juny, Sant Joan,— de caràcter no recuperable, dels quals dos seran festa de caràcter local a establir pels ajuntaments.

D’aquesta manera, les jornades festives seran l’1 de gener, 19 de març, 19 i 22 d’abril, 1 de maig, 24 de juny, 15 d’agost, 9 i 12 d’octubre, 1 de novembre i 6 i 25 de desembre

Per a la determinació de les festes laborals de l’any 2019, el Consell ha pres com a criteri bàsic “el respecte a les festes que major tradició tenen al conjunt de la Comunitat, afavorint, així mateix, que el gaudi d’aquestes festes no supose un perjuí per a l’activitat econòmica sinó que, al contrari, beneficie la competitivitat del conjunt de les empreses valencianes i repercutisca de manera positiva en l’ocupació”.

En aquesta línia, s’estableixen com a dies inhàbils, a efectes laborables retribuïts i no recuperables, l’1 de gener, Any Nou; 19 de març, Sant Josep; 19 d’abril, Divendres Sant; 22 d’abril, Dilluns de Pasqua; 1 de maig, Festa del Treball; 24 de juny, Sant Joan; 15 d’agost, Mare de Déu d’Agost; 9 d’octubre, Dia de la Comunitat Valenciana; 12 d’octubre, Festa Nacional d’Espanya; 1 de novembre, Tots Sants; 6 de desembre, Dia de la Constitució Espanyola; 25 de Desembre, Nadal.

El ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, ja va avançar que dilluns 24 de juny de 2019, dia de la Cremà de les Fogueres de Sant Joan d’Alacant, anava a ser festiu a la Comunitat Valenciana “des de tota la lògica”. D’eixa manera, el Consell canviarà la festivitat autonòmica del Dijous Sant al dia gran de les festes del foc a Alacant. Hui, la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha insistit que era una reivindicació dels alacantins.

El decret compta amb l’aprovació del ple del Consell Tripartit per al Desenvolupament de les Relacions Laborals i Negociació Col·lectiva de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =

jornadas gastronomicas el puig
semana santa de torrent 2019