25n
25N
25N

Galiana: "El calendari faller al juliol no serà el mateix"

Galiana: "El calendari faller al juliol no serà el mateix"
12/03/2020 -

El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha apuntat que el desenvolupament del calendari faller, en el qual treballarà el consistori al costat dels agents de la festa, el mes de juliol “no serà el mateix”, i ha ressaltat la dificultat de “traslladar el programa tal qual” del mes de març al de juliol.

Així s’ha referit l’edil en atenció a mitjans de comunicació a la planificació de la programació de les festes en les dates que ha proposat l’Ajuntament, del 15 al 19 de juliol. Galiana ha subratllat que l’ordre d’actes “es valorarà amb les parts implicades” i passarà per una assemblea de presidents de falles.

L’edil ha destacat dues qüestions que dificulten “calcar” la programació: d’una banda, la climatologia. “És cert que a Alacant al juny fa una calor insofrible i es fa ofrena i de tot. Tampoc ens alarmem per una fallera al juliol, perquè la gent per a les preseleccions es vesteix”, ha manifestat.

L’altra qüestió seria el cicle faller, ja que en moltes comissions, els càrrecs triats conclouen mandat el 20 de març. “Caldrà veure si els presidents de falla acaben el 20 de març o el 20 de juliol”, ha indicat. També les preseleccions, que habitualment se celebren a principis de mes de juliol podrien posposar-se.

“Aquesta és una situació excepcional, i requereix mesures excepcionals”, ha afirmat, al mateix temps que ha assenyalat “no hi ha un manual d’instruccions”. “Haurem d’inventar-nos”, ha agregat.

“TOTS S’HAN POSAT A REMAR”

Galiana també ha agraït i reconegut als agents de la festa la implicació en aquesta situació. “Tots s’han posat a remar”, ha assegurat, i ha destacat que en les reunions que han mantingut, els participants s’han mostrat “propositius”.

“Una altra cosa és que aquestes mesures no li agradaran a tothom, no negaré l’evidència”, ha apuntat, però ha incidit en què “tots els representants, fins i tot l’oposició s’han posat a remar cap al mateix costat”. “Tothom aporta solucions, millors, pitjors, assumibles, però tothom rema cap al mateix costat”, ha insistit.

Respecte a la possibilitat que les falles que celebren altres municipis no coincidisquen amb les de València, Galiana ha remarcat que València ha triat les dates perquè coincideixen amb les seues “festes patronals”, la Gran Fira de Juliol.

“Ens encaixava dins de la programació tindre la setmana fallera a molts nivells, tant de corts de carrers com d’activitats o pressupost. Encaixava a la perfecció, també per la part psicològica de celebrar-les del 15 al 19, ja que el 19 de juliol és diumenge”, ha assenyalat.

Així, ha remarcat que València ja ha fet la seua proposta per a reubicar les seues falles “no per egoisme”. A més, ha reiterat que aquesta és una situació “anòmala”: “No s’ha donat mai, si algunes es cremen a l’agost, unes altres al setembre perquè és el que hi ha. Ens veurem tots junts en 2021”, ha indicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + tretze =