25n
25N
25N

Calabuig destaca la importància de la participació de les CCAA en la fixació de les posicions d'Espanya davant les institucions de la UE

Calabuig destaca la importància de la participació de les CCAA en la fixació de les posicions d'Espanya davant les institucions de la UE
16/02/2017 -

El delegat del Consell per a la Unió Europea, Joan Calabuig, ha defensat la importància de la participació de les comunitats autònomes en la conformació de les posicions d’Espanya davant les institucions europees.

Calabuig ha realitzat aquestes declaracions en la reunió celebrada a Madrid de la Conferència per a Assumptes relacionats amb la Unió Europea (CARUE), de la qual formen part totes la comunitats autònomes, i que presideix la vicepresidenta del Govern estatal, Soraya Sáenz de Santamaría.

La conferència és el marc principal en el qual les comunitats autònomes participen en l’elaboració i execució de l’acció de l’Estat espanyol en l’àmbit comunitari. Malgrat estar prevista almenys una reunió anual, la Conferència no es reunia des de l’any 2011.

La seua reactivació es produeix després de la recent reunió de la Conferència de Presidents, en la qual el President de la Generalitat, Ximo Puig, va demanar que es reprenguera l’activitat d’aquest important instrument per a la participació de les comunitats en la conformació de la posició espanyola en les institucions europees, segons ha recordat Joan Calabuig.

Durant la trobada, s’ha analitzat l’agenda de la Unió Europea, amb especial èmfasi en qüestions com l’impacte del ‘brexit’. Així mateix, també s’ha modificat el reglament de funcionament de la conferència per a agilitar i reactivar l’organisme, i s’ha constituït un grup de treball per a millorar i ampliar la participació de les comunitats autònomes en la definició i comunicació de la posició comuna de l’Estat davant les institucions europees.

Calabuig ha agraït la convocatòria de la CARUE, després dels més de sis anys d’inactivitat, donada la importància d’aquesta conferència per a la participació de les comunitats en la fixació de postures davant les institucions de la Unió Europea.

En la seua intervenció, ha mostrat la preocupació de la Comunitat Valenciana pel ‘brexit’ i ha recordat la importància del mercat britànic per al turisme, les exportacions i el sector immobiliari. Així mateix, ha destacat la necessitat de garantir els serveis als britànics residents a la Comunitat i als estudiants i treballadors valencians residents en el Regne Unit, especialment en matèria de sanitat i drets socials.

Calabuig ha insistit en la disposició de la Comunitat a acollir a persones refugiades, d’acord amb les previsions acordades en la Unió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 9 =