25n
25N
25N

CaixaBank redueix a 7.400 els acomiadaments de l'ERO

CaixaBank redueix a 7.400 els acomiadaments de l'ERO
08/06/2021 -

La direcció de CaixaBank ha reduït l’afectació de l’acomiadament col·lectiu a 7.400 persones, 205 menys que l’última proposta i quasi 900 menys que les 8.291 extincions plantejades inicialment, segons van informar fonts de l’entitat.

Durant la reunió negociadora d’aquest dimarts, el banc ha rebaixat els acomiadaments en la xarxa comercial en 205 empleats, amb el que l’excedent quedaria en 7.400 treballadors de CaixaBank.

La direcció s’ha reafirmat en el compromís que les 686 recol·locacions previstes en empreses filials es faran mantenint el salari fix i l’antiguitat.

A més, comptaran amb possibilitat de reincorporació a CaixaBank, per voluntat de l’empleat, transcorreguts sis anys en cas de produir-se una vacant en un radi de 50 quilòmetres del centre de destinació del treballador. També hi hauria dret de retorn en el cas que la filial isca de l’àmbit de control del grup.

En la reunió d’aquest dimarts també s’han plantejat noves propostes en matèria de flexibilitat de la xarxa comercial i condicions laborals, mentre que quant a les compensacions per l’extinció de contractes, la direcció ha tornat a sol·licitar a la representació laboral sindical una nova proposta que siga “assumible” per l’entitat.

Després de l’atur d’una hora que va tindre lloc aquest dilluns i que va secundar el 87% de la plantilla de CaixaBank, segons els sindicats, l’entitat es va comprometre a estudiar la possibilitat de reduir el nombre d’acomiadaments de la xarxa comercial utilitzant l’excés de plantilla per a cobrir les necessitats que tenen les oficines quant a la cobertura de baixes de llarga duració, paternitat o maternitat o vacances, entre altres.

El banc també va acceptar l’estudi de fórmules per a la redistribució territorial de les eixides amb l’objectiu de poder acceptar el màxim nombre de peticions d’adhesió voluntària en aquells llocs on hi ha un excedent d’interessats a sol·licitar el pla de baixes incentivades, sempre d’acord amb les necessitats de negoci.

Així mateix, va ampliar el període formal de negociació fins al 29 de juny per a arribar a un acord amb els sindicats, que per la seua part van retirar la convocatòria de vaga prevista per al dia 9 de juny.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − cinc =