25n
Orgull
Orgull

CaixaBank rebutja tornar a Catalunya i diu que el trasllat era l'única solució davant la pèrdua de confiança

CaixaBank rebutja tornar a Catalunya i diu que el trasllat era l'única solució davant la pèrdua de confiança
05/09/2018 -

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha rebutjat la possibilitat de tornar a Catalunya com ha decidit recentment Agbar, i ha assegurat que el trasllat va ser l’única solució possible davant la pèrdua de confiança per la inestabilitat política.

Durant la seua intervenció davant la Comissió d’investigació del Congrés relativa a la crisi financera d’Espanya i el programa d’assistència, el primer executiu de l’entitat catalana ha admès que la decisió de traslladar les seu social i fiscal va ser “complicada” a causa del seu arrelament a la regió, on estava establida des de feia 110 anys.

En aquest sentit, Gortázar ha precisat que l’eixida de Catalunya, que es va fer efectiva el 7 d’octubre després dels fets que van tenir lloc sis dies abans, es va produir per motius “estrictament professionals”, subratllant que no va haver-hi cap connotació política.

Aquesta decisió va ser sotmesa al consell, el qual va decidir que era el millor en l’interès de la pròpia entitat, començant pels seus dipositants i clients, però també pels seus empleats, accionistes i creditors.

Segons ha explicat el banquer, un banc sense la confiança d’un client no pot operar: “En veure que va començar a esquerdar-se la confiança, que va portar conseqüentment a la retirada de dipòsits, el trasllat era l’única solució possible”, ha subratllat.

“Si es repetira la situació, s’arribaria al mateix punt”, ha postil·lat.

Per això, Gortázar considera que s’ha de tenir present la clara diferència que suposa ser una empresa industrial a una entitat financera: “L’element de la confiança és molt crític”, ha precisat.

Amb tot, el principal executiu de Caixabank ha assegurat que la decisió de canviar de seu va ser efectiva en el sentit que va parar les eixides de dipòsits i immediatament va revertir i va normalitzar l’activitat del banc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 2 =