25n
Orgull
Orgull

CaixaBank planteja reduir l'ERO a 6.950 eixides

CaixaBank planteja reduir l'ERO a 6.950 eixides
22/06/2021 -

La direcció de CaixaBank ha plantejat una reducció de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a 6.950 eixides, 450 menys que l’última proposta i 1.341 menys que les 8.291 extincions plantejades inicialment, segons han informat fonts de l’entitat a Europa Press.

Així ho ha traslladat l’entitat en la taula negociadora de l’ERO que s’ha celebrat aquest dimarts, el mateix dia en què la plataforma d’unitat sindical, conformada per tots els sindicats amb representació en CaixaBank, ha convocat una vaga amb la finalitat d’exigir al banc que millore les condicions de l’expedient i garantisca la voluntarietat de les eixides.

Des que la direcció de CaixaBank i la representació sindical van conformar la taula de negociació de l’ERO, fa més de dos mesos, s’han produït avanços quant al nombre d’extincions, al mateix temps que la direcció del banc ha millorat en diverses ocasions la seua oferta econòmica per als treballadors sortints.

Aquesta nova oferta presentada hui suposa reduir en un 16% les 8.291 eixides proposades a l’inici de les negociacions, així com la millora d’algunes de les condicions de les compensacions per als empleats que isquen de l’entitat a partir dels 52 anys.

En concret, l’última proposta del banc recull, a grans trets, rendes mensuals del 57% del salari fix –abans del 56%– per als empleats d’entre 56 i 63 anys, i es manté l’opció plantejada en l’anterior reunió de permetre triar entre dues opcions: cobrament fraccionat del 57% del salari fix i manteniment del 60% de les aportacions d’estalvi al pla de pensions, o cobrament de renda mensual del 57% del salari total –incloent el variable–, però sense aportacions d’estalvi al pla de pensions per part de l’entitat.

A més, en qualsevol de les dues opcions, l’entitat abonaria també el conveni amb la Seguretat Social fins que l’empleat complira els 63 anys.

Per als afectats de 54 i 55 anys, el pagament fraccionat ascendiria al 55% –anteriorment, al 54%– del seu salari fix fins a complir 61 o 62 anys. S’estendria, així mateix, a aquest col·lectiu la possibilitat plantejada al grup d’edat d’entre 56 i 63 anys de triar entre el pagament fraccionat d’una base salarial corresponent a la remuneració fixa i manteniment del 60% d’aportacions d’estalvi al pla de pensions o disposar d’un pagament fraccionat de base major –remuneració total, incloent-hi el variable–, però sense noves aportacions de l’entitat al pla de pensions.

Igual que en l’anterior grup d’edat, el conveni especial amb la Seguretat Social s’abonaria fins als 63 anys.

La indemnització per als empleats de 52 i 53 anys seria un pagament únic de sis vegades el 53% del salari fix i als menors de 52 anys es compensaria amb 35 dies per any treballat, amb topall de 24 mensualitats, amb primes per antiguitat de 7.500 euros per als qui porten més de deu anys en l’entitat, i de 2.000 euros per als qui no aconseguisquen els deu anys.

El període de negociació, que havia de finalitzar el passat 10 de juny, va ser prorrogat fins al 29 de juny per a continuar intentant acostar postures.

ELS SINDICATS DEMANEN MÉS REUNIONS

La representació dels treballadors, per part seua, ha sol·licitat “més reunions i major intensitat” abans que finalitze el termini de negociació, segons ha publicat a través de xarxes socials.

Precisament, aquest dimecres, 23 de juny a les 11.00 hores, està prevista una nova reunió en la qual la unió sindical espera una contestació per part de l’entitat sobre les seues propostes presentades hui en la reunió de la taula negociadora.

En concret, la representació dels treballadors ha sol·licitat informació sobre la previsió social complementària per a l’anàlisi en l’estalvi de costos i un càlcul sobre modificació de riscos.

Així mateix, amb l’objectiu de “desembossar la negociació”, ha demanat que es reapliquen les condicions dels dos últims ERO realitzats en cada entitat –en 2018, en Bankia, i en 2019 en CaixaBank–, “sent el sol·licitant qui triarà l’aplicació del càlcul per a saber l’import de la seua indemnització”.

Finalment, també s’han presentat les propostes dels sindicats per a l’acord laboral d’integració de Bankia.

D’altra banda, la unió sindical ha afirmat que durant la vaga convocada aquest dimarts s’ha tancat un 70% de les oficines i s’ha produït una caiguda de l’activitat de més del 90%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − dotze =