25n
25N
25N

CaixaBank planteja l'acomiadament de 8.291 persones i el tancament de 1.534 oficines

CaixaBank planteja l'acomiadament de 8.291 persones i el tancament de 1.534 oficines
20/04/2021 -

La direcció de CaixaBank ha plantejat l’acomiadament de 8.291 persones (el 18 per cent de la plantilla) i el tancament de 1.534 oficines (el 27% de la xarxa actual), convertint-se en la reestructuració de major envergadura realitzada fins al moment en el sector bancari espanyol, segons fonts de la reunió consultades per Europa Press.

El banc ha descartat les prejubilacions i tractarà que les eixides es produïsquen conformement a la màxima voluntarietat i la meritocràcia. A pesar que es preveia que gran part de les eixides foren assumides pels majors, el banc pretén que l’ajust siga equilibrat i afecte en un 50% a majors de 50 anys i l’altra meitat a menors d’aquest límit d’edat.

Aquesta primera oferta posada sobre la taula per CaixaBank s’emmarca en el procediment d’acomiadament col·lectiu que escometrà a conseqüència de l’absorció de Bankia, encara que l’afectació final dependrà de l’obstinació i l’esforç de la taula negociadora.

L’entitat hauria explicat als sindicats que les causes de l’ERO són productives i organitzatives, resultat de la fusió i de l’entorn actual del mercat, així com de l’evolució dels clients cap al digital.

A més, CaixaBank s’ha compromés a posar en marxa un pla de recol·locació perquè la gent que abandone l’entitat trobe una nova ocupació en el període més curt possible.

Respecte a oficines, el procediment se saldarà amb el tancament de 1.534 d’elles i els criteris es basaran en la grandària del municipi i competència bancària en la plaça; la distància entre oficines de totes dues entitats; la quota de presència i solapaments; evitar l’exclusió financera i potenciar oficines de major grandària i especialització.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + 3 =

museo prehistoria