25n
Orgull
Orgull

CaixaBank tanca demà el procés d'adhesió voluntària a l'ERO

CaixaBank tanca demà el procés d'adhesió voluntària a l'ERO
29/07/2021 -

CaixaBank tancarà aquest divendres el termini d’adhesió a l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que suposarà l’eixida voluntària de 6.452 empleats del banc.

Demà és l’últim dia perquè els empleats que vulguen apuntar-se el procés el facen a través del portal de reestructuració habilitat pel banc.

També acabarà demà el període d’inscripció en les 138 vacants per a la recol·locació indirecta en empreses del grup, una mesura oberta a tota la plantilla, sense límits d’edat ni antiguitat. En concret, s’han obert 52 places per al Building Center, 24 per a CaixaBank Operational Services, 32 per a CaixaBank Payments & Consumer, una per a ImaginTech, quatre per a microbank i deu per a VidaCaixa.

Els triats després del procés de selecció de les empreses filials passaran a prestar els seus serveis mitjançant excedència especial de grup, amb garantia de retorn a voluntat de la persona treballadora després de cinc anys en l’empresa del grup.

Una vegada conclòs el termini d’adhesió per a les eixides i recol·locacions en empreses del grup, CaixaBank donarà compte a la comissió de seguiment del volum de peticions i la distribució per províncies.

Les dades avançades per fonts sindicals apuntaven que fins al passat 21 de juliol s’havien apuntat voluntàriament 5.287 persones. El gruix d’eixides tindrà lloc a Madrid, amb 1.286 extincions; Barcelona, amb 528; València, amb 461, i Múrcia, amb 347.

El termini d’execució de les mesures previstes en l’acord s’estendrà, amb caràcter general, fins al 31 de desembre de 2022, encara que la direcció del banc determinarà la data concreta d’extinció de cada contracte de treball, que es comunicarà abans del 20 de setembre de 2021.

PROTOCOL D’ADHESIÓ EN CINC FASES

L’acord pactat entre l’entitat i els sindicats estableix un protocol d’adscripció en cinc fases, amb l’objectiu de garantir la voluntarietat.

Després d’identificar les àrees amb més sol·licituds que places, en una segona fase CaixaBank podrà acceptar l’adhesió per damunt de l’excedent identificat, sempre que es puga cobrir amb trasllats voluntaris sol·licitats per personal procedent d’altres províncies o àrees, o bé amb mobilitat funcional entre serveis centrals distribuïts, direccions territorials i xarxa dins d’un radi de 25 quilòmetres.

Si eixa mobilitat produeix un canvi substancial de les condicions de treball, l’empleat tindrà dret a optar per l’extinció del contracte, de manera voluntària, amb l’aplicació de condicions de l’acord però sense primes.

A les províncies o àrees amb menys sol·licituds s’aplicarà la mobilitat funcional ordinària i s’oferiren vacants en centres inTouch ja existents o de nova creació i en centres Store.

Si després de tots els ajustos de la segona fase encara no s’aconsegueix el nombre d’excedents d’una província, s’obrirà un nou procés d’adhesió en l’últim trimestre de 2021. Després, es donarà la possibilitat d’acceptar mobilitats geogràfiques voluntàries que permeten l’eixida de persones a les quals s’haguera denegat la sol·licitud per pertànyer a una província en la qual hi havia un excedent de peticionaris.

En cas de no cobrir encara el contingent, una quarta fase posarà en marxa un procés d’adscripció a inTouch existents o es crearan nous per a assignar als treballadors que foren necessaris. Igualment, podran adscriure’s a determinats empleats a centres inTouch en règim de teletreball.

Si després de les mesures de les fases anteriors continuara existint excedent de plantilla a la província o àrea de serveis centrals, es podrà aplicar la mobilitat geogràfica de fins a 75 quilòmetres fins al 30 d’abril de 2023, amb la seua corresponent compensació.

La comissió de seguiment es reunirà per a avaluar cas per cas si existeixen mesures alternatives de flexibilitat interna que puguen ser aplicades per a donar solució a l’excedent no cobert amb les mesures oferides.

COMPENSACIÓ ECONÒMICA PER A QUI S’ANOTACIÓ VOLUNTÀRIAMENT

L’esquema de compensacions per als empleats que deixen l’entitat estableix tres col·lectius, en funció de l’edat. Els empleats de 63 anys o més podran eixir del banc amb una indemnització de 20 dies per any treballat i els de 54 anys o més seran indemnitzats amb un 57% del salari fix brut anual fins als 63 anys (amb conveni especial amb la Seguretat Social fins a aqueixa edat).

Les primes per als empleats d’entre 54 i 63 anys són 18.000 euros bruts per als nascuts en 1964 o anteriors, de 23.000 euros bruts per als nascuts en 1965 i de 28.000 euros bruts per als nascuts entre 1966 i 1967. Aquest grup tindrà descompte de la prestació mínima bruta per desocupació i mantindrà les aportacions al pla de pensions de l’empresa i la pòlissa privada de salut.

Els empleats de 52 i 53 anys rebran set anualitats del 57% del salari fix brut anual repartides fins als 63 anys (amb conveni especial amb la Seguretat Social fins a aqueixa edat). Se’ls abonarà una prima addicional de 38.000 euros bruts, descomptant la prestació mínima bruta per desocupació.

Els treballadors de menor edat, i els que tenen una antiguitat en l’empresa inferior a sis anys, obtindran un pagament de 40 dies del salari fix brut per any treballat, amb un límit de 36 mensualitats, i una prima (23.000 euros per a empleats amb més de sis anys d’antiguitat i 13.000 euros per a empleats amb menor antiguitat).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − dotze =