25n
25N
25N

Caixa Popular preveu guanyar 16,5 milions enguany, un 15% més que en 2019 "sense perdre el seu ADN cooperatiu"

Arranca l’any amb la incorporació de 52 noves empreses, que sumen ja 62, el 6% del seu capital

Caixa Popular preveu guanyar 16,5 milions enguany, un 15% més que en 2019 "sense perdre el seu ADN cooperatiu"
03/02/2020 -

Caixa Popular s’ha marcat com a objectiu per a aquest 2020 guanyar al voltant de 16,5 milions d’euros, un 15% més que l’any passat, que va tancar amb uns beneficis de 14 milions d’euros, un 16% més que en 2018.

Així ho ha avançat el director general de Caixa Popular, Rosendo Ortí, en un desdejuni informatiu en el qual ha revelat les principals línies del pla estratègic de l’entitat financera 2020-2022, un període en el qual espera reforçar la seua ràtio de solvència fins a situar-se per damunt del 15%. Actualment se situa en 14,25.

Un altre dels objectius és augmentar la rendibilitat a través de la millora d’ingressos, per exemple amb les aportacions procedents d’empreses. De fet, Caixa Popular ha arrancat l’any amb la incorporació de 52 noves empreses, que sumen ja un total de 62 i representen el 6% del seu capital, amb 6 milions d’euros.

L’entrada de noves empreses en el capital és una de les estratègies a seguir enguany, encara que “l’ADN cooperatiu mai es pot perdre”, ha assegurat Ortí. Per aquest motiu, el ‘topall’ del que poden aportar és les companyies són 250.000 euros i la participació empresarial no podrà passar del 15% del capital.

No obstant això, “s’està estudiant” la possibilitat de fer una excepció amb una “empresa peculiar” que ha plantejat entrar amb una proposta de 3 milions d’euros, ha revelat el director general de Caixa Popular.

I és que segons ha ressaltat, “cada vegada més empreses volen formar part” del capital de Caixa Popular, però si l’entitat cresquera molt “paralitzaria el seu creixement” perquè la seua voluntat no és ser molt gran sinó “ser sostenible a llarg termini, fer passos prudents i ben gestionats”, ha puntualitzat Ortí, qui ha descartat també fusions amb altres entitats: “Nosaltres creiem en un altre model”, ha remarcat.

Quant als ‘actius danyats’, Ortí ha admés que el 2019 s’ha tancat amb una taxa “encara alta” del 10,92% però la seua intenció és continuar reduint-los amb una “gestió lenta i individualitzada” de cada cas, en lloc de fer vendes amb grans descomptes a fons voltor, com segons ha dit fan els grans bancs. Així, en l’últim exercici ha recuperat 1,3 milions d’euros dels 8 que té en cartera.

Respecte als seus plans d’expansió, Caixa Popular –que compta amb 75 oficines i més de 200.000 clients– ha arrancat l’any amb l’obertura de dues noves oficines, una al carrer Amadeu de Savoia de València i una altra a L’Eliana, i encara que no té previst obrir més enguany, la seua filosofia és continuar obrint “en quantes més poblacions millor” per a “estar prop de la gent”.

També estudia obrir alguna ‘megaoficina’ com estan fent els grans bancs, d’entre 400-500 metre quadrats, mentre en xicotetes localitats, de l’anomenada ‘Espanya buidada’, on no és rendible obrir oficina, buscarà acords amb Ajuntaments per a donar servei a la població a través de caixers automàtics i la possibilitat de passar-se físicament un o dos dies a la setmana.

En tot cas, Ortí ha defensat un “model mixt” d’oficina que combine un “canal digital modern” –ha sigut la primera entitat financera valenciana que ha incorporat el seu assistent virtual a l’assistent de veu d’Amazon conegut com a Alexa– i una “relació personal” amb el client. Al costat d’això, treballa en un “nou model de comercial” que contempla la creació de la figura del ‘responsable de segment’.

Quant al repte mediambiental, Caixa Popular està a la cerca d’un “gran aliat” expert en la matèria, ha assenyalat Ortí. A més, està dissenyant una sèrie de paquets de productes de filosofia ‘verda’ i iniciarà la segona fase de remodelació de l’oficina de Serveis Centrals, que comprén la part exterior de l’edifici que se situa al parc tecnològic de Paterna i que cuida tots els aspectes de l’eficiència energètica.

IMPACTE EN LA SOCIETAT VALENCIANA

El director general de Caixa Popular ha volgut ressaltar la voluntat de l’entitat de continuar incrementant el seu “impacte” social i econòmic en la societat valenciana amb iniciatives que busquen “recollir el buit” que van deixar entitats com la CAM, Bancaixa, Banc de València o Ruralcaja i les “necessitats” de la societat que van quedar “desateses” amb la seua desaparició.

Enfront d’ells, Caixa Popular compta amb 42 anys de trajectòria que demostren que el seu “model de banca valenciana social, cooperativa, sostenible i diferent és possible” però per a això, ha de ser “prudent” en la gestió, ha subratllat.

Precisament, l’entitat reserva una part dels seus fons per a afrontar les “incidències jurídiques” que es puguen generar dels canvis de regulació normativa. I malgrat la “mirada global una mica preocupant pel que passant en món, el Brexit, la crisi pot generar-se l’aturada de la Xina, etc., després en la mirada ‘micro’ o local veiem un entorn dinàmic i emprenedor que està apostant per projectes empresarials i ací nosaltres estem per a recolzar-los”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 17 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus