25n
Orgull
Orgull

Caixa Ontinyent, l'única caixa d'estalvis valenciana aferma el seu paper de motor econòmic i social

L’entitat ha destinat 14 milions d’euros a obres socials en els últims 10 anys

Caixa Ontinyent, l'única caixa d'estalvis valenciana aferma el seu paper de motor econòmic i social

L’única caixa d’estalvis valenciana, i una de les dues que operen actualment en el sistema financer espanyol, ha reafirmat aquests darrers mesos el seu paper de motor econòmic i social. Caixa Ontinyent, que complirà el pròxim 31 d’octubre 137 anys, ha contribuït en tot aquest temps al benestar de la seua gent i del seu territori, un fet que s’ha potenciat durant l’actual crisi sanitària. De fet, durant el 2020 va triplicar el finançament a pimes i empreses, contribuint a pal·liar els efectes de la crisi provocada per la Covid-19. Durant l’any passat els crèdits concedits a empreses de les comarques centrals valencianes van superar els 40 milions d’euros.

A més de facilitar l’accés al crèdit a famílies, pimes i autònoms, com ha anat fent al llarg de la seua història, l’entitat va implantar mesures especials per a mitigar els efectes de la Covid-19: va avançar el pagament de prestacions per desocupació i de les pensions, va ficar en marxa línies de crèdits personalitzades per a empreses i autònoms, va oferir ajornaments en el pagament de préstecs als seus clients, va facilitar crèdits sense cost a ajuntaments per a retardar el pagament d’impostos dels ciutadans, va signar acords amb altres entitats perquè els clients pogueren disposar de diners gratuïtament en qualsevol caixer i va ficar a la disposició dels ajuntaments una aplicació per a fomentar el comerç local, entre altres.

En aquest sentit, Caixa Ontinyent ha emés durant aquests mesos prop de 130.000 bons a través de l’aplicació informàtica que va llançar l’any passat per a fomentar el consum en el comerç local, i que és gestionada pels Ajuntaments que s’han sumat a la iniciativa. Una actuació que ha permés operacions en comerços per 2,4 milions d’euros en poblacions com Ontinyent, Xàtiva, Albaida, l’Olleria, Aielo de Malferit i Gandia.

Arrelament al territori

I és que si parlem de Caixa Ontinyent ho fem d’una entitat única, no solament per haver sobreviscut a la recent crisi financera en la qual van desaparéixer la gran majoria de caixes d’estalvis, sinó pel paper que juga en situacions adverses com l’actual. L’entitat valenciana s’ha convertit en un suport importantíssim per a empreses i famílies de la zona, tant des del vessant financer com des del social.

S’ha incrementat el finançament perquè puguen superar la crisi i es manté una obra social àmplia i diversa reorientada per a adaptar la seua responsabilitat a les expectatives o necessitats del moment, incorporant elements com a sostenibilitat de les finances i del medi ambient, i la lluita contra el canvi climàtic.

Amb l’exemple de Caixa Ontinyent es fa evident la necessitat de comptar amb entitats territorials que, com en aquest cas, han sigut creades per a donar suport a la seua gent i a la seua zona, i que coneixen i atenen les necessitats de les nostres poblacions.

Obres socials

Caixa Ontinyent és l’única entitat financera en la Comunitat Valenciana que reverteix els seus beneficis a la societat en forma d’obres socials, equivalent a la part que altres entitats destinarien a retribuir als seus propietaris. Una labor social que permet, d’una banda, millorar la qualitat de vida de les persones, i, per altra, contribuir a la vertebració de la zona i evitar la despoblació.

En els últims 10 anys Caixa Ontinyent ha destinat 14 milions d’euros a obres socials. Una activitat singular que, any rere any, ha anat aportant recursos i activitats a tot el seu àmbit d’actuació. De fet, l’obra social de Caixa Ontinyent disposa de 25 centres en funcionament en 11 localitats, amb 274 llocs de treball directe, desenvolupa anualment 89 activitats, col·labora amb 92 col·lectius i beneficia a 174.000 persones.

Amb el romanent acumulat d’exercicis anteriors, l’Assemblea General aprovava a la fi de maig el pressupost d’Obra Social per a 2021, xifrat en 1,2 milions d’euros. Destaca especialment l’actuació a través de la Fundació Caixa Ontinyent, que ha recuperat i té en funcionament el Mont de Pietat, i desenvolupa un programa pioner d’educació financera que abasta persones i col·lectius de diferents edats i condicions a través de mitjans i canals diversos amb gran protagonisme, en les circumstàncies actuals, de la difusió online. A més, es mantenen els programes ja establits: centres implantats, publicacions, col·laboració amb col·lectius, presència en Campus i gestió de fundacions participades.

Procés de digitalització

L’entitat valenciana es troba immersa en un procés de digitalització i manté el compromís d’evolucionar, millorar i ampliar els serveis online per als seus clients. Així, a la renovació de la seua banca electrònica i App se suma la intensificació de la seguretat amb l’increment de paràmetres per a la identificació del client, donat l’elevat increment d’operacions a través dels seus canals digitals.

Caixa Ontinyent ha reforçat, a més, la seua oficina digital, ha implantat sistema de pagament mòbil, ha renovat i ampliat l’operatòria dels seus caixers electrònics, i treballa a impulsar els sistemes perquè els clients puguen operar, en les mateixes condicions, tant a través del lloc web com de les seues oficines.

Concretament, prop d’un 60% dels clients de Caixa Ontinyent ja opera principalment de manera online, unes xifres que s’han accentuat en l’últim any amb la crisi sanitària, i amb la necessitat i recomanació d’usar més els canals digitals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + tres =