25n
25N
25N

Caiguda en picat dels brots per Covid en la Comunitat Valenciana

Els brots d’han desplomat un 78% en l’últim mes, cosa que ha provocat que els casos associats a ells també ho hagen fet en una proporció similar

Caiguda en picat dels brots per Covid en la Comunitat Valenciana
13/04/2021 -

La quantitat de brots notificats en la Comunitat Valenciana s’ha desplomat un 78% des del 12 de març respecte al període immediatament anterior (entre l’11 de febrer i l’11 de març). Els casos associats a eixos brots han caigut en una proporció similar, un 70%. Això ha fet que la incidència a la Comunitat Valenciana siga una de les més baixes de tota Europa.

L’enfonsament ha sigut semblant tant en l’àmbit laboral com en l’àmbit social (-75% i -74%), i més acusat en l’educatiu (-93%).

Respecte a l’origen, es confirma novament que continuen en primer lloc els brots associats a l’àmbit social, la gran majoria en el context de reunions de familiars i/o amics.

Quant a localització territorial, no s’aprecien grans diferències entre les províncies de València i Castelló (amb una reducció de -75% i -69% respectivament). La caiguda ha sigut de -87% a la província d’Alacant.

L’avanç en el procés de vacunació i les mesures addicionals de contenció i control de la pandèmia adoptades en la Comunitat Valenciana coincideixen en el temps amb la millora d’aquests indicadors.

Aquestes bones xifres són un motiu d’esperança, però, en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, “no es pot abaixar la guàrdia”.

La flexibilització de mesures que ha entrat en vigor aquest dilluns i que afecta reunions socials, hostaleria i restauració, activitats esportives i a visites a les residències de majors immunitzades “són fruit de l’esforç, la responsabilitat i el sacrifici de tota la ciutadania, i del treball admirable dels i les professionals de la Sanitat. Hem de continuar remant tots en la mateixa direcció per a mantindre’ns en aquesta senda d’estabilitat. Afrontem un repte col·lectiu sense precedents i el comportament individual, com ens està demostrant la pandèmia, no afecta només a qui ho fa, ens repercuteix a tots i totes, tant per a bé com per a mal”, ha assegurat Barceló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =

museo prehistoria