25n
25N
25N

El descens de viatgers aconsegueix el 97,68% en Metrovalencia per la crisi sanitària

El conseller Arcadi España reclama responsabilitat i recorda la utilització del transport públic únicament per raons inajornables

Arxiu

El descens de viatgers aconsegueix el 97,68% en Metrovalencia per la crisi sanitària
22/03/2020 -

El creixent i progressiu descens del nombre de persones usuàries de transport públic de la Generalitat Valenciana avala que viatgers i viatgeres segueixen les recomanacions i instruccions institucionals. El descens en aquests últims dies ha aconseguit el 97,68% en Metrovalencia i el 96,22% en el cas del Tram d’Alacant en comparació amb el nombre de persones viatgeres registrat la primera setmana del mes de març.

Concretament i per dates, Metrovalencia registrava dijous passat 19 de març un descens de viatgers del 97,68%, el divendres 20 de març la caiguda es va situar en el 92,68% i el dissabte 21 de març es registrava una disminució del 95,08%, percentatge que es tradueix en un total de 8.431 persones usuàries en aquesta última jornada.

En el cas del Tram d’Alacant, dijous passat 19 de març el nombre de persones usuàries disminuïa un 96,22%, el divendres 20 de març la caiguda es va situar en el 91,37% i el dissabte 21 de març es registrava un descens del 94,27%, percentatge que es tradueix en un total de 1.586 persones usuàries en aquesta última jornada.

En el cas del servei de viatgers per carretera, la demanda de les línies interurbanes, provincials i interprovincials també ha patit una caiguda progressiva de persones usuàries per damunt del 95% aquests últims dies.

Responsabilitat col·lectiva

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España ha destacat que aquestes xifres avalen l’efectivitat de les mesures plantejades, i ha assegurat que la restricció de la mobilitat està llançant bons resultats. Aquestes xifres responen a l’actitud responsable de la ciutadania, que està prenent consciència de la situació, i a la qual continuem sol·licitant no fer ús del transport públic excepte per motius inajornables, ha afegit. De la mateixa manera, ha assegurat que estan preparats per a dur a terme qualsevol acció o mesura seguint les directrius del ministeri tant de Sanitat com de Transports en aquest estat d’alarma.

Igualment el conseller ha volgut agrair de nou l’esforç, la solidaritat i compromís de tots els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, així com de les empreses concessionàries de transport públic de viatgers per carretera per a continuar garantint la mobilitat de totes aquelles persones que necessiten continuar desplaçant-se.

Reconeixement que s’amplia a les forces i cossos de seguretat de l’Estat per la seua col·laboració i treball, com el realitzat per la Unitat Militar d’Emergències (UME) en la desinfecció de nombroses estacions de metro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + tretze =