25n
25N
25N

El preu de l'habitatge en la Comunitat Valenciana al maig cau un 3,17% enfront de l'any passat

El preu de l'habitatge en la Comunitat Valenciana al maig cau un 3,17% enfront de l'any passat
02/06/2020 -

L’habitatge de segona mà a la Comunitat Valenciana el maig de 2020 va tindre un preu mitjà de 1.417 euros per metre quadrat, la qual cosa suposa un descens del 0,12% enfront d’abril i una retallada interanual del -3,17%, el cinqué més significatiu d’Espanya, segons l’informe mensual de preus de venda de pisos.com.

En concret, la Comunitat Valenciana va ser la huitena autonomia més barata, per darrere de Castella-la Manxa, amb 866 €/m². Per part seua, l’habitatge de segona mà a Espanya, el maig de 2020 va registrar un preu mitjà de 1.696 euros per metre quadrat, un descens mensual del -0,12% i una caiguda interanual del -1,28%.

El director d’Estudis de pisos.com, Ferran Font, ha explicat que els descomptes en els preus de venda “eren d’esperar, atés que la crisi sanitària ha afectat a tots els sectors, i el mercat de l’habitatge no anava a ser una excepció”.

Així, ha apuntat que “la situació financera de moltes famílies ha fet un tomb, donat l’impacte que ha tingut i continua tenint la pandèmia en l’ocupació”, la qual cosa provoca que les expectatives respecte a la compra d’un pis “es moderen i facen un pas arrere fins que el context laboral resulte més propici i segur”.

No obstant això, Font admet que “l’interés de la demanda no està tocat i afonat, ja que la cerca d’habitatge continua estant en el punt de mira de perfils amb estalvi que han mantingut la seua font d’ingressos durant aquests mesos”. En aquest sentit, Font revela que “aquests potencials compradors aprofitaran l’oportunitat que els brinda un mercat a la baixa”.

CASTELLÓ, NOVENA CAPITAL MÉS ASSEQUIBLE

València va ser la província espanyola que menys va pujar respecte al passat any, un 0,06% i Castelló, amb un 0,08%, la segona. Per part seua, Alacant -0,10% va llançar el cinqué descens nacional menys cridaner.

Respecte a l’any passat, totes les províncies valencianes es van ajustar. Així, València, amb el -5,03%, va registrar el nové descens més marcat d’Espanya. En qüestió de preus, Alacant, amb 1.685 €/m², va ser l’onzena província més cara d’Espanya, mentre que València, amb 1.247 €/m², i Castelló, 1.131 €/m², van ser una mica més barates.

Per part seua, Castelló de la Plana, amb un 0,36%, va ser la tretzena capital espanyola que més va pujar, Alacant, amb un 0,60%, va llançar un descens intermedi, i València, amb una reculada del -1%, va ser l’octava que més va caure d’Espanya.

La capital d’Alacant (0,99%) va ser la quarta que menys va pujar del país d’un any a un altre, mentre que Castelló de la Plana (-1,72%) i València (-2,58%) van llançar repunts continguts. Amb 1.173 euros per metre quadrat el maig de 2020, Castelló de la Plana va ser la novena capital de província més assequible d’Espanya. Alacant (1.676 €/m²) i València (1.893 €/m²) van ser una mica més cares.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 8 =