25n
Orgull
Orgull

Dos ferits lleus en caure part del fals sostre de l'entrada de l'hospital Arnau de Vilanova

CSIF

Dos ferits lleus en caure part del fals sostre de l'entrada de l'hospital Arnau de Vilanova
04/09/2019 -

Dues persones van resultar ferides lleus en desprendre’s aquest dimarts una part del fals sostre de el hall principal de l’hospital Arnau de Vilanova de València. Es tracta d’un home de 72 anys i una dona de 30 anys que van ser traslladades immediatament a urgències i van ser donats d’alta poques hores després.

Segons ha informat la Conselleria de Sanitat en un comunicat, de forma immediata des de l’adreça del centre es van donar les indicacions oportunes per a garantir la seguretat de la zona de pas en el hall per a accedir des del carrer als ascensors, hospital de dia i UCSI, i s’ha tancat el passe a la cafeteria, capella i condícies.

Així mateix, s’ha iniciat ja la instal·lació en tot el hall d’un nou sostre desmuntable, la qual cosa ha implicat fer treballs d’aïllament amb una bambolla en la zona provisional de pas de la resta de hall i conducta a derrocar els sostres actuals. Les obres no influiran ni en el funcionament del centre ni en la seguretat dels usuaris i professionals.

Per a augmentar la seguretat, s’han col·locat uns cables d’acer per la vora de les plaques i, per precaució, s’ha col·locat un plàstic per a tapar el buit i evitar pas de pols des del fals sostre.

De l’observació de les restes es pot deduir que no hi havia aigua en aquest, ni tampoc pes d’instal·lacions soltes sobre el sostre. Per això, es pot apuntar que l’enfonsament del sostre s’ha degut al trencament d’alguna de les estopes que ho subjecten. La previsió és finalitzar els treballs en el termini d’una setmana, han informat les mateixes fonts en un comunicat.

CSIF DEMANA REVISAR LES INSTAL·LACIONS

El sindicat CSIF ha urgit a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a revisar les instal·lacions després d’aquest despreniment.

En un comunicat, ha explicat que l’escaiola que cobria al voltant de 20 metres quadrats de l’entrada principal va caure a terra en la qual és una de les zones més concorregudes del centre hospitalari i ha mostrat la seua preocupació per aquest fet, que afecta una part de l’hospital reformada en 2018 i, per tant, de recent actuació.

Ha advertit de la falta de revisió d’instal·lacions i de prevenció, i ha apuntat que si això ha ocorregut en una zona renovada, la deterioració pot ser major en altres més antigues i deteriorades. Segons ha alertat, aquest tipus de fets podrien reproduir-se per la falta de manteniment.

CSIF ja ha traslladat a la direcció del Departament de Salut Arnau-Llíria els seus dubtes per la seguretat de pacients i treballadors i insta que Sanitat aborde, amb urgència, una revisió integral de tot l’hospital i realitze actuacions en els espais més degradats per a garantir la seguretat de tot el personal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − deu =