25n
25N
25N

Cau part del mur del Pati de les Sitges de Burjassot com a conseqüència de les fortes pluges

Cau part del mur del Pati de les Sitges de Burjassot com a conseqüència de les fortes pluges
18/09/2018 -

Part del mur del Pati de les Sitges de Burjassot ha caigut aquesta matinada com a conseqüència de les fortes pluges que han afectat diferents localitats de la província de València. El tram de paret que s’ha derrocat es troba en la part del monument recaent al Passeig Concepción Arenal.

El Pati de les Sitges d’aquesta localitat de la comarca valenciana de l’Horta Nord data del segle XVI, moment en el qual va començar la seua construcció després que la ciutat de València decidira edificar, en terrenys pròxims un magatzem de blat donats els problemes d’escassetat que estava vivint en aquell moment.

El conjunt, Monument Històric Artístic Nacional des de 1982, és propietat de l’Ajuntament de València encara que es troba en el centre de Burjassot, municipi que té cedit el seu ús. La construcció es coneix també com a Pati de Sant Roc per estar al costat de l’ermita d’aquest sant i de la Verge del Cap, patrons de la població i és el seu símbol més característic i conegut.

L’alcalde de la ciutat, el socialista Rafa García, ha convocat aquest dimarts a les 11.30 hores una roda de premsa en el consistori per a informar, al costat de tècnics de l’Ajuntament, del succeït.

Fonts municipals han assenyalat a Europa Press que el mur ha caigut com a conseqüència de les fortes precipitacions de les últimes hores i han apuntat que l’ensulsiada no té a veure amb les obres que s’estan realitzant en l’esplanada del Pati de les Sitges per a canviar llosetes i que es desenvolupen en un altre punt de la construcció.

Així mateix, han ressaltat que l’Ajuntament de Burjassot s’ha posat ja en contacte amb el de València, amb la Direcció general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat i amb l’administració central.

Precisament, el passat mes de juliol, l’alcalde de Burjassot i el ministre de Foment, José Luis Ábalos, van acordar, després d’una visita d’aquest últim a la ciutat, la possibilitat d’iniciar les gestions perquè el conjunt patrimonial del Pati de les Sitges opte al programa de subvencions de l’1,5% Cultural de l’Executiu central.

Per la seua banda, l’alcalde de València, Joan Ribó, es va reunir amb representants de l’associació Amics dels Sitges i es va comprometre a donar suport a la rehabilitació del monument. Igualment, va donar respatler a instar al Govern central per a incorporar aquesta rehabilitació en el percentatge destinat a obres d’àmbit cultural en els pròxims PGE.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − tretze =

caixaontinyent
paterna