25n
Orgull
Orgull

Cau una banda dedicada al contraban nacional i internacional de tabac des de València

Cau una banda dedicada al contraban nacional i internacional de tabac des de València
15/06/2021 -

Una operació conjunta de Policia Nacional, Guàrdia Civil i Vigilància Duanera de l’Agència Tributària ha desarticulat a la província de València una organització criminal implantada a escala nacional que es dedicava al contraban de tabac des de països de l’est utilitzant llits de comerç lícit.

Els 17 detinguts manipulaven el producte en centres d’elaboració clandestins per a transformar-lo en labors de tabac i cigarrets i la seua posterior venda il·lícita a nivell nacional i internacional, a través d’internet, en el comerç detallista o a l’engròs, informa la Prefectura Superior de Policia.

La investigació es va iniciar al maig de l’any passat, en detectar-se en els primers mesos de pandèmia l’enviament de paqueteria contenint picada de tabac. Aquesta banda utilitzava una empresa dedicada a la venda de fulla de tabac i desviava gran part d’aquesta matèria primera per a la seua transformació en picada de tabac, amb l’objectiu d’evitar impostos.

A partir d’ací, els enviaments es realitzaven mitjançant identitats falses i mercantils instrumentals que propiciaven el blanqueig dels enormes beneficis econòmics obtinguts. Així aconseguien evadir els controls de les autoritats perquè la seua presumpta activitat comercial només consistia en la distribució del producte i no en la seua elaboració per al seu consum final.

TRES TONES A LA SETMANA

L’organització constava de tres estructures paral·leles que eren capaces de produir i distribuir tres tones de picada de tabac a la setmana en tres centres diferents de manipulació.

Ha quedat totalment desarticulada, tant el punt d’introducció del tabac a Espanya com els centres de manipulació i l’entramat d’empreses instrumentals. S’han practicat huit registres en habitatges i en una nau industrial en municipis valencians com Manises, Bétera i Rocafort.

En total es van intervenir més de quatre tones de tabac, 33 quilos de marihuana trobada en una plantació interior amb 430 plantes, dues màquines de picada de tabac, una intubadora de cigarrets, diverses màquines d’envasament al buit, cartonatge, paquets per a envàs i 8.500 euros en metàl·lic.

Davant l’alta especialització de la banda, es van efectuar vigilàncies i seguiments i un detallat estudi i anàlisi de la documentació intervinguda. L’operació es va saldar amb 17 arrestats, 15 homes i dues dones, per contraban de tabac, pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals, contra la salut pública i falsedat documental. També hi ha sis investigats per la seua presumpta participació, tots de nacionalitat espanyola i colombiana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − un =