25n
25N
25N

El cap de la Falla municipal d'Escif es cremarà al juliol en les Falles 2020

El cap de la Falla municipal d'Escif es cremarà al juliol en les Falles 2020
16/03/2020 -

El cap de la falla municipal d’enguany, juntament amb les escenes que s’havien de plantar repartides per tota la plaça, se salvarà de les flames fins la celebració de les Falles en juliol -una vegada s’haja reconduït, clar, la situació sanitària actual-. Així ho ha anunciat el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, després d’haver-ho parlat este dilluns amb els artistes de la falla de la plaça de l’Ajuntament.

“S’ha convertit en tot un símbol i en juliol desapareixerà entre les flames com mana la tradició per a totes aquelles coses que no ens agraden. És l’essència de les Falles, la seua idiosincràsia”, ha afirmat Galiana, qui ha recordat que la cremà de la resta de la falla es produirà sense cap publicitat, per secundar l’objectiu màxim de totes les mesures preses per les autoritats sanitàries: evitar aglomeracions i contribuir així a la contenció del virus COVID-19.

En un primer moment, els artistes fallers Manolo Martín i José Ramón Espuig, així com l’artista urbà Escif, van optar per cremar el monument al complet perquè, deien, que el foc era “la fi més digna”. I és que encara que Escif apostava per mantenir el cap a la plaça de l’Ajuntament fins a la celebració de les Falles 2020, com un símbol de resistència, la veritat és que des del Consistori no van contemplar aquesta opció perquè “es deterioraria l’estructura”.

Per aquest motiu, abans d’arribar a aquest acord, explicaven als mitjans que “hem decidit que ix totalment de context traure-la al juliol”, i apostaven per traure “les escenes” que componen la resta de monument en la celebració de les festes josefines. No obstant això, finalment, s’ha arribat a un acord per a mantenir el cap, que presidirà la plaça de l’Ajuntament al juliol.

Galiana, que ha explicat que una vegada passen estos dies serà temps per pensar com s’ha de replantar la falla municipal, ha fet una crida a “la responsabilitat ja demostrada pel món faller i per la resta del veïnat de la nostra ciutat per assumir que la cremà d’estos dies haurà de ser sense públic i que la que disfrutarem serà la que en juliol mostre al món com renaix una festa i una ciutat després de guanyar-li la batalla a una pandèmia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + 15 =