caixa popular

60 xiquets del Cabanyal completen el projecte esportiu entre l'Ajuntament i el València CF

60 xiquets del Cabanyal completen el projecte esportiu entre l'Ajuntament i el València CF
27/06/2017 -

La regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, ha clausurat hui en el CEIP Les Arenes el curs de l’Escola de Futbol del Cabanyal, en el que han participat durant el curs acadèmic 2016/2017 60 xiquets dels centres públics de primària Serreria, Les Arenes i Ballester Fandos i dels de secundària del Grau i Isabel de Villena. El projecte esportiu de caràcter social ha estat dirigit a joves en risc d’exclusió social pel qual, a través de la pràctica del futbol, s’ha millorat el rendiment escolar dels estudiants participants. El projecte és un conveni entre la regidoria de Servicis Socials i l’Associació de Futbolistes del València C.F.

A través d’aquest projecte esportiu s’ha aconseguit millorar l’assistència a classe i els resultats acadèmics dels joves, i també s’ha treballat amb ells aspectes com l’autocontrol i la millora del seu comportament a través de la pràctica esportiva. La part central del programa ha consistit en la realització d’un entrenament setmanal d’una hora i mitja (per als alumnes de primària) i d’una hora dos dies a la setmana (per als alumnes de secundària) al camp de futbol de Doctor Lluch a càrrec de dos entrenadors professionals de l’Associació de Jugadors del València C.F. A més, els participants han rebut una equipació completa composta per una samarreta, pantalons, mitges i motxilla de l’escola.

Cal dir que els entrenadors que s’han encarregat del projecte (exjugadors del València C.F.) Pablo Rodríguez i Luis Pascual han mantingut una comunicació permanent amb els responsables dels centres educatius i amb els responsables del Centre Municipal de Servicis Socials de Malva-rosa.

A més del programa d’entrenaments setmanals, també s’han realitzat activitats especials, com anar als partits que van enfrontar en Mestalla al València C.F. amb l’Eibar i el Deportivo. El Dia de la Dona es va organitzar un doble entrenament amb xiques dels últims cursos de primària del CEIP Les Arenes, que estara a càrrec de Débora García, jugadora del primer equip del València CF Femení, i Enzo Aliaga, entrenador Fundació València CF.

Com activitat final, tots aquells participants que han complit amb els seus compromisos de millora del rendiment escolar (tots excepte 4) han tingut l’oportunitat de participar en el ll Torneig d’Escoles Cor Blanquinegre que se celebra a la Ciutat Esportiva de Paterna. En el mateix participen quasi 300 xiquets i xiquetes alumnes en les diferents escoles de futbol que el València C.F. té en marxa.

La regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, ha dit que “iniciatives com està són molt emocionants, ens carreguen les piles per continuar treballant. L’esport és una eina molt útil per aconseguir millores en els resultats escolars així com per a fomentar la integració de les persones en situació de risc d’exclusió. Donat l’èxit d’enguany, l’any que ve repetirem l’experiència”. El projecte s’ha subvencionat amb un conveni entre la regidoria de Servicis Socials i l’Associació de Futbolistes del València C.F. de 20.000 euros.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 3 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC