25n
25N
25N

El barri del Cabanyal, focus del món universitari

La Universitat Europea o la residència d’estudiants són alguns dels projectes que dinamitzaran el barri

El barri del Cabanyal, focus del món universitari
07/02/2017 -

El barri valencià del Cabanyal podria albergar en els seus carrers la nova Universitat Europea (UEV), si totes les negociacions avancen cap a bon port. I és que des que fa uns dies s’anunciara aquest projecte, han sigut vàries les traves que s’han posat.

En primer lloc, va ser València en Comú qui va bloquejar les negociacions de la nova universitat, ja no només per si era perjudicial per a la resta d’universitats públiques en situar aquesta universitat tan prop dels Campus de Vera i Tarongers, sinó també perquè no s’assegurava la permanència de la Universitat Europea.

Per la seua banda, l’actual alcalde de València, Joan Ribó, ha recolzat, des del principi, aquest projecte, que aportaria al Cabanyal una normalització i dinamització de la vida del barri, però sempre que es respectaren les normes urbanístiques del barri, com que no fóra un edifici alt, ni existiren barreres.

Davant aquesta polèmica, el municipi valencià d’Alboraia no ha volgut perdre l’oportunitat, i fa uns dies, va oferir uns edificis buits de la Patacona per a instal·lar el nou campus si, finalment, les negociacions amb València no acabaren amb èxit.

Així i tot, sembla que després de la tempesta, ha arribat la calma. I la Universitat Europea està cada vegada més de prop d’instal·lar-se en el barri del Cabanyal. Per a açò, el més segur és que s’apostarà per una cessió del sòl a 75 anys, dels solars municipals situats en la confluència de l’Avinguda Serrería amb Blasco Ibáñez, en els quals la institució només tindria dret a la superfície a canvi d’un cànon anual. A més, els terrenys passarien a ser d’ús educatiu, per la qual cosa si la Universitat Europea fracassara, es tindria la garantia de reutilitzar aquest espai per a finalitats educatives.

La Universitat Europea, que té repartides les seues instal·lacions entre l’Avinguda Aragó i General Elio, pretén unificar-ho, i crear un campus proper al mar per a reforçar el seu atractiu internacional, ja que el 40% dels seus alumnes, aproximadament, són estrangers.

I a aquesta notícia s’ha sumat la inversió de Princeton Investments, que ha comprat un edifici d’oficines en desús, en el barri del Cabanyal, amb l’objectiu de convertir-ho en una residència estudiantil, amb una capacitat de 350 habitacions, així com amb zones comunes i un aparcament. Aquest edifici, situat en el carrer Francisco Cubells, estarà remodelat per al curs acadèmic 2018-2019.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 6 =