caixa popular

Les cases del Cabanyal tornen a obrir les seues portes amb 'Cabanyal Íntim'

Fins al 28 de maig, gaudeix dels espectacles que t’ofereix aquest festival d’arts escèniques

Les cases del Cabanyal tornen a obrir les seues portes amb 'Cabanyal Íntim'
18/05/2017 -

Sota el lema ‘Migraciones’, el Festival ‘Cabanyal Íntim’ torna a inundar els carrers i les cases d’aquest barri mariner de cultura i arts escèniques. Aquest matí, tindrà lloc, en ‘La Fàbrica de Hielo’, la inauguració de la setena edició d’un dels festivals urbans i independents que més acolliment tenen en la nostra ciutat.

Durant dues setmanes, concretament fins al pròxim 28 de maig, aquest festival oferirà una programació de luxe, carregada de reflexió, crítica social, humor, transgressió i molta creativitat. Dansa, lectures dramatitzades, teatre, titelles, música en viu o sarsuela seran alguns dels espectacles, aptes per a tots els públics, que emocionaran als assistents.

Organitzat per ‘Francachela Teatro’, amb la col·laboració de ‘Salvem el Cabanyal’, aquest festival va nàixer en 2011, amb l’objectiu de recolzar la lluita d’aquesta plataforma cívica, a través de les arts escèniques, per a paralitzar el derrocament i l’expropiació del voltant de 1.651 habitatges del Cabanyal-Canyamelar, que l’anterior govern valencià volia dur a terme, així com per a reivindicar el patrimoni històric i arquitectònic d’aquest barri mariner.

Com en edicions anteriors, ‘Cabanyal Íntim’ combina actuacions de xicotet format i durada, amb altres més llargues i de gran format, que es creen en funció del lema de cada any. Aquests espectacles es representen diverses vegades al dia en domicilis domèstics, cedits pels propietaris. Però a més, a aquestes actuacions, s’afigen activitats complementàries, i gratuïtes, com a tallers de teatre, espectacles en el carrer, presentacions de llibres o visites guiades, entre altres.

D’aquesta manera, i tenint present el lema d’enguany, alguns dels espectacles més impactants seran ‘Compasivas’, d’Adrián Bellido, que descobrirà als assistents la por i la realitat dels Centres d’Internament d’Estrangers (CIES), la performance ‘Sous la plage’ de Marc Villanueva i Gerard Valverde, en la qual reflexionaran sobre els discursos generats al voltant de les revoltes àrabs, així com l’actual crisi migratòria, o la divertida proposta ‘¿Qué hacemos con la abuela?’, en la qual es debatrà sobre el paper de la dona com a cuidadora, i en la qual el públic participarà proposant solucions per als conflictes que es plantejaran.

Com a gran novetat en aquesta edició, el festival presentar la seua primera creació pròpia, coproduïda amb Las Naves i l’Institut Valencià de Cultura. ‘I tornarem a sopar al carrer’, és un teatre participatiu, nascut de les converses amb els veïns, i que aborda el present del barri, des del seu passat i mirant cap al futur.

Deixa’t portar per la cultura i l’encant dels carrers i els veïns d’aquest barri valencià, i descobreix tota la programació d’aquest festival d’arts escèniques en la web de ‘Cabanyal Íntim’.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris