caixa popular

Cabanyal Íntim tanca la 7a edició amb més de 160 representacions

Cabanyal Íntim tanca la 7a edició amb més de 160 representacions
02/06/2017 -

En la seua setena edició, el Festival Cabanyal Íntim va convertir les cases, carrers, places i diversos espais singulars del barri en un escenari viu i palpitant en el qual es van realitzar més de 160 representacions. Durant les vuit jornades del festival, celebrat del 18 al 28 de maig sota el lema Migracions, els espectadors van poder gaudir de 20 funcions al dia amb una extensa programació articulada per una trentena de propostes multidisciplinàries per a tot tipus de públics.

L’equip de Cabanyal Íntim –Isabel Caballero, Jacobo Roger, Marta Borcha, Esther Melo i Llanos Godes Medrano – es mostra “més que satisfet davant una edició marcada per la varietat i qualitat dels espectacles i activitats realitzades, i que ha servit de lloc de trobada per a abordar i reflexionar de manera col·lectiva sobre els temes socials més candents de la nostra actualitat”. Muntatges que han posat el seu focus d’atenció en la crisi migratòria, els centres d’internament d’estrangers, la identitat, la pèrdua, les qüestions de gènere i poder o la diversitat sexual, entre altres temes, sense oblidar-se mai de l’humor. I tot açò amb la participació de “un públic lliurat i fidel que cada any visita el festival apostant per la creativitat i la recerca escènica emergent”. Reflex d’açò són els prop de 10.000 seguidors que el festival té a les xarxes socials i l’activitat de les quals ha sigut frenètica durant aquestes últimes setmanes. Agraïment especial també a “tots els voluntaris que ens han acompanyat durant el festival i a un col·laborador de luxe, el professor de Comercialització i Recerca de Mercats de la Universitat de València, Manuel Cuadrado, que ens ha assessorat i guiat des que començarem a armar la setena edició i qui ha realitzat un estudi/recerca sobre el públic del Cabanyal Íntim els resultats del qual donarem a conèixer en breu”.

Enfront del balanç positiu d’aquesta edició, el festival es mostra “decebut” davant l’escàs suport i atenció política i social que rep el barri: “La rehabilitació del Cabanyal encara segueix sent una assignatura pendent de l’Administració. Després de 20 anys de resistència, el barri segueix en lluita i encara persisteixen moltes coses que cal esmenar”.

El passat i la incertesa que viu ara el barri és justament l’essència de la primera producció pròpia de Cabanyal Íntim, I tornarem a sopar al carrer, realitzada al costat de Las Naves-Ajuntament de València i l’ Institut Valencià de Cultura, i l’estrena de la qual va acollir amb èxit el Teatre El Musical (TEM). Un muntatge de teatre comunitari, que ret homenatge al vell barri de pescadors i als seus habitants, i que va omplir el pati de butaques del TEM amb tres funcions carregades d’emoció que van culminar amb la irrupció en l’escenari de la banda de música de la Societat Musical Unió de Pescadors El Cabanyal. L’obra podrà veure’s en Las Naves el pròxim 10 i 11 de novembre. Com explica Isabel Caballero, codirectora de la producció amb Begoña Tena, aquest espectacle “marca una fita molt important en el festival i en el barri pel que mereix eixir fora i exhibir-se en altres ciutats i pobles per a donar a conèixer la veu i la memòria del Cabanyal”.
Els espectadors de la 7a edició del Cabanyal Íntim van atorgar el Premi del Públic a La capilla de los niños, work in progress de la companyia valenciana Perros Daneses. Un muntatge creat i dirigit per Javier Sahuquillo –autor recentment guardonat amb el Premi de la Crítica Literària Valenciana pel seu llibre Alimento para mastines-, interpretat per Laura Sanchís i Juan de Vera, i l’estrena del qual acollirà el festival Tercera Setmana en el Teatre Rialto.

La 3ª edició de Territori Performance, desenvolupada en les entranyes del Teatre El Musical, s’ha consolidat aquesta edició com un espai d’experimentació i d’avantguarda escènica. Una cita ja “imprescindible” en la qual conflueixen diferents manifestacions o maneres d’entendre i sentir la performance que, com revela l’equip del Íntim, “s’ha guanyat un espai propi dins de la programació del festival i té garantida la seua continuïtat”.

El festival, que està organitzat per Francachela Teatre, ha contat enguany amb el patrocini de Caixa Popular, el Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Tyris i Proyecto Off. Al costat d’ells han aportat i col·laborat amb el festival més d’una trentena de comerços del barri i més d’un centenar de micromecenes que han tornat a fer possible que l’escena contemporània inunde amb el seu talent les llars dels Poblats Marítims durant la primavera.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 15 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris