caixa popular

Cabanyal Íntim pren demà el Teatre El Musical amb la 3ª edició de Territori Performance

Cabanyal Íntim pren demà el Teatre El Musical amb la 3ª edició de Territori Performance
19/05/2017 -

El Festival Cabanyal Íntim presenta demà dissabte la 3ª edició de Territori Performance, que torna a les entranyes del Teatre El Musical (TEM) com a espai d’experimentació i d’avantguarda escènica.

Set artistes i/o col·lectius procedents de la geografia nacional i internacional habitaran amb les seues accions performàtiques els racons més íntims del teatre i del seu edifici. Alt voltatge escènic en una sessió contínua de més de 3 hores ininterrompudes que s’iniciarà a les 19:00h i conclourà a les 22:00h. Un espai de llibertat creativa, de trobada i confrontació, en el qual les Migracions, lema d’enguany del Festival, serà l’ancoratge d’estes accions en les quals el públic podrà ser part d’aquestes.

Dissenyat per a espectadors inquiets amb ganes de viure noves experiències, els artistes executaran en els diferents espais del teatre actuacions en viu en el qual el cos serà el seu principal instrument combinat amb elements de música, dansa, teatre i arts plàstiques i visuals. Una finestra oberta a l’acció i a la lliure creació en la qual Abel Báguena ens submergirà en la seua Swimming pool; J. Carlos Sègol mostrarà la seua Sèrie exilis, performance nº 7 l’ull de l’agulla; Joan-Sabas Pardo/espaigrafia cabinet sorprendrà amb les seues cartografies de Frontera; Marie Tamarit executarà Traslladar-me/Traslladar-em; Marios Patsalis convidarà a recórrer 1974; i el col·lectiu ESOC ens oferirà ESOC és amor.

Cap de setmana espectacular

Cabanyal Íntim oferirà durant tot el cap de setmana espectacles i activitats per a tots els públics. La jornada del dissabte s’iniciarà a les 10.30 amb Passejant pels poblats del mar, un recorregut per l’antic barri de pescadors, els seus carrers i el modernisme popular de les seues cases a través de la guia de turisme Marga Alcalá.

A les 11:00 del matí el circuit artístic PAM! 17, organitzat per Màster Interuniversitari en Gestió Cultural (UPV-UV) i el Màster en Producció Artística (UPV), recalarà en La Col•lectiva, seu del Cabanyal Íntim, per a pintar la seua façana al costat de tots aquells que vulguen participar. Una acció d’art comunitari i social de 8 hores de durada.

En col·laboració amb el Festival 10 sentits, Cabanyal Íntim prosseguirà la seua jornada a les 13:00 en La Fàbrica de gel amb Què fem amb l’àvia?. Espectacle en el qual Lucía Miranda i el seu equip de The Cross Border Project convidarà a debatre sobre el paper de la dona com a cuidadora i el funcionament estructural en la família en una peça en la qual el públic podrà participar proposant maneres de resoldre un conflicte que li plantegen.

Des de les 18:00h a les 21:00h les cases del barri del Cabanyal es convertiran en escenaris en els quals s’exhibiran 8 espectacles entre peces breus i llargues. Benvingut a casa, de Dacsa Produccions, traçarà a través del teatre una història sobre la família, la identitat i la pèrdua. Les titelles de Javier Aranda mostraran l’implacable pas del temps en Vida. I crítica social contundent i divertida és la que oferirà Foria Produccions en Miraràs al cel i descobriràs que no hi ha gavines.

En Compassives, Adrián Bellido ens traslladarà als Centres d’Internament d’Estrangers (CIES); en El viatge de les cantores, Bullanga Compañia Teatral ens submergirà en una experiència sensorial i immersiva sense límits. I en Nuna, Natalyd Altamirano traçarà un commovedor viatge de rituals cap a la memòria col·lectiva de Perú.

La llum de la solitud, els ocells, les migracions, la poesia i el flamenc en directe articularan El vol de la Limosa de L’illa de Pas Teatre. La força de la dramatúrgia contemporània ens portarà de viatge a Palerm amb La capella dels xiquets, work in progress de Gossos Danesos. I una picada d’ullet postmoderna a les qüestions de gènere i poder sustentarà Gargamella, de Viviseccionados.
La poesia i la música tancaran la jornada del dissabte a les 23:00h en La Carbonera amb el punk-rock carnavalesco i les lletres crítiques i humorístiques de les Víctimes Civils, i l’espectacle d’influència marina i essència tropical amb cançons per a ballar del col·lectiu de dones Fíguels Dj.

La jornada del diumenge s’iniciarà a les 9.30h en el jardí de la Casa-Museu Blasco Ibañez amb una lectura maratoniana de Flor de Maig organitzada per J.Marigil amb la qual el festival se sumisca a la celebració del 150 aniversari del naixement de l’escriptor. Durant tot el diumenge es repetiran els 8 espectacles del dissabte en la intimitat de les llars del barri des de les 12:00 del matí fins a les 20:00h. A estos se sumarà un espectacle de dansa infantil, Els meus braços, els meus colzes, els meus peus i la meua boca, de Yolanda Peña, quatre poesies que constitueixen el fil conductor de la dansa que la intèrpret realitza i que conclou amb una invitació als xiquets a realitzar un taller de moviment.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + onze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats
25n Foios