25n
25N
25N

El Cabanyal comptarà amb el primer centre d'orientació per a famílies en situació de vulnerabilitat de València

El Cabanyal comptarà amb el primer centre d'orientació per a famílies en situació de vulnerabilitat de València
28/02/2020 -

L’Ajuntament habilitarà una oficina d’orientació i informació per ajudar a famílies que es troben en situació de vulnerabilitat al carrer Millars del Cabanyal. Serà el primer centre d’aquestes característiques a València i obrirà les seues portes en desembre, al mateix temps que altres dos recursos socials de l’esmentat barri marítim: El Centre de Dia de Joves de Llorenç la Flor i el Centre Municipal de Servicis Socials (CMSS) del carrer de la Reina.

El vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, ho ha explicat en concloure la Junta de Govern Local, en la qual s’ha aprovat, entre altres assumptes, l’apertura del procediment per adjudicar la prestació d’este servici, l’aprovació de les condicions del contracte i la despesa corresponent. En la roda de premsa que han oferit els dos portaveus de govern municipal, Sandra Gómez i Sergi Campillo, el regidor també ha destacat que l’executiu local ha pres decisions per impulsar la sostenibilitat de les falles (amb un conveni per subministrar material de reciclatge a les comissions falleres) i per projectar el patrimoni festiu (amb un altre conveni amb la Junta Central Fallera i la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació per aconseguir donar una major difusió de les Falles 2020).

Pel que fa a l’Oficina del Servici d’Orientació i Informació per ajudar a famílies que es troben en situació de vulnerabilitat, Sergi Campillo ha ressaltat que aquest acord «s’emmarca en la política de revitalitzar el Cabanyal i d’activar les accions d’emergència social i de rescat de persones», i ha informat que s’habilitarà al número 24 del carrer Millars, en un edifici de l’EDUSI (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible del Cabanyal-Canyamelar).

«La previsió és que en cinc mesos estiguen començades les obres, que pràcticament seran simultànies a les del Centre de Dia de Joves de Lorenzo la Flor (que en 15 dies se sabrà el contractista) i a les del CMSS del carrer la Reina, que s’iniciaran en un mes», ha aclarit per concloure que «en desembre està previst que estiguen en funcionaments tres potents recursos de servicis socials en el mateix barri, i així es donara resposta a la dignificació del barri amb l’increment de dotacions públiques i servicis socials tal com reclamen les entitats cíviques i veïnals».
.
Concretament, aquest servici, el primer que es crea d’aquest tipus a la ciutat de València, serà un recurs complementari i de suport específic a les actuacions desenvolupades per l’equip municipal de servicis socials i com un recurs d’acció comunitària per a procurar l’atenció integral a famílies socialment vulnerables. Podran ser usuàries d’aquesta oficina les famílies amb menors a càrrec, residents en els barris del Cabanyal, Canyamelar i Cap de França de la ciutat de València, i que presenten dificultats socials amb la necessitat d’una labor d’atenció, orientació i suport per a promoure la normalització familiar.

L’objectiu general d’aquest nou recurs «és procurar la regeneració social de l’entorn urbà, mitjançant el suport integral a les famílies a través d’estratègies d’inclusió i prevenció comunitària», ha assenyalat Campillo.

D’altra banda, segons ha informat el vicealcalde i portaveu, Sergi Campillo, a la reunió de la Junta de Govern Local també s’ha aprovat el projecte bàsic d’intervenció i reforma del mercat de Sant Pere Nolasco, al barri de Morvedre. Aquesta actuació, que es completarà amb les obres de conversió en zona de vianants de l’entorn del mercat i amb la creació d’una zona verda que connectarà aquest mercat amb el carrer Sagunt, comptarà amb un pressupost de 850.00 euros i «permetrà la recuperació d’aquest emblemàtic recinte, que estava totalment abandonat, amb només una parada de venda».

«Serà un mercat referent de producte valencià», ha aclarit el regidor en explicar que a més de donar servici al barri, «es promocionarà el producte valencià i es potenciarà la labor dels nostres agricultors i agricultores, i de la nostra horta».

Per últim, Sergi Campillo ha donat compte d’un acord «relacionat amb la política del Govern del Rialto de potenciar el benestar animal». La Junta de Govern ha aprovat l’adscripció d’una parcel·la de 2.600 metres quadrats de l’avinguda de la plata a la delegació de Benestar Animal «per a destinar-la a establir tres colònies felines que ara es troben en situació de risc». «València compta amb 500 colònies amb uns deu gats per cadascuna i el que intentem és tindre cura dels animals que viuen amb nosaltres a la ciutat», ha conclòs Campillo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + setze =

caixaontinyent
Informacion coronavirus
paterna