25n
25N
25N

The Guardian situa al Cabanyal entre els 10 barris més "guays" d'Europa

The Guardian situa al Cabanyal entre els 10 barris més "guays" d'Europa
08/02/2020 -

Un article elaborat per periodistes del periòdic britànic ‘The Guardian’ situa al barri del Cabanyal de València entre els 10 més “guays” d’Europa.

L’article, sota el nom “10 of the coolest neighbourghoods in Europe” destaca deu aquests districtes “menys turístics” per a “realment ficar-se sota la pell de les grans ciutats europees”.

En concret, la ressenya del barri valencià la signatura Nick Inman, qui afirma que a principis dels 2000 “el consistori de dretes del moment li la tenia jurada al Cabanyal” perquè “volia construir una nova avinguda fatxenda sobre els pintorescos carrers i demolir 1.600 cases, moltes d’elles decorades amb originals ceràmiques d’art nouveau”.

“Va ser classificat com una àrea d’importància cultural, però el districte estava, no obstant això, amenaçat amb expropiacions forçoses i destrucció, fins que les protestes d’activistes locals finalment van bloquejar el pla en els tribunals”, relata Inman.

El periodista assenyala que “en els últims anys, el Cabanyal ha anat creixent, però aquest tros de ciutat autèntic es manté desconegut per a molts turistes”.

“Malgrat que hi ha un nou ambient cosmopolita, la personalitat tradicional del barri està sent celebrada pels nous habitants, i les noves botigues i bars que estan apareixent solen respectar i adaptar-s’hi a l’arquitectura vernacla més que a reemplaçar-la”, assenyala.

Així mateix, remarca que és “pa menjat” arribar amb metro, i “agradable d’explorar amb bici”. Entre els llocs que recomana visitar, es troben els museus de la Setmana Santa Marinera i el de l’Arròs, així com llocs com La Fàbrica de Gel o el Mercat del Cabanyal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus