caixa popular

Caballer dispararà 1.300 quilos de pólvora en La Marina

20/02/2018 -

“El que veurem dissabte en la Marina mai s’ha vist. Serà encara més espectacular, el doble d’espectacular, que La Nit de l’Espolí de l’any passat, que van seguir un milió de persones per Internet”, ha afirmat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, en la presentació de l’espectacle pirotècnic que dissabte que ve, dia 24, s’oferirà en la Marina a les 21 hores i en el qual es dispararan 1.300 quilos de pólvora, “deu o dotze vegades més que en una mascletà de la Plaça de l’Ajuntament”, segons el pirotècnic Ricard Caballer, en sol 10 minuts i 45 segons. “La primera mascletà que té alguna cosa a dir-te” ha sigut presentada en l’edifici Véles e Vents en un acte en el qual, a més de Fuset, han intervingut la Fallera Major, Rocío Gil, el pirotècnic Ricard Caballer, i Pablo Mazo, director regional de relacions institucionals de Heineken.

“Vull valorar la innovació pirotècnica dels últims anys que tornarem a veure en aquestes pròximes Falles al llarg de tot el programa pirotècnic, però crec que eixe dia previ a la Crida s’està consolidant com el dia de la innovació”. Fuset, igual que Pablo Mazo, que ha intervingut en nom l’empresa patrocinadora AMSTEL, ha destacat “la importància de vindre esglaonament a aquest recinte de la Marina que ja va acollir l’espectacle piro musical de la Fira de Juliol. Repetim experiència dins de l’aposta que estem fent per a recuperar aquest espai per a la ciutadania, i per tant és important que la gent aprofite per a conéixer aquest entorn d’oci i gaudir d’eixes activitats que hi ha programades durant tot el dia, i ho facen en transport públic, caminant, passejant o amb bicicleta, i eviten el transport privat”.

L’espectacle començarà, per petició expressa del Port, a les nou de la nit, un horari que Ricard Caballer ha qualificat de “perfecte per a atraure a un públic familiar”. En aquest sentit, Pere Fuset s’ha referit a les converses prèvies tant amb FGV com amb l’EMT per a augmentar substancialment l’oferta de servici públic de transport amb reforç, entre les 16 i les 23,30 hores en alguns casos, tant de la freqüència de pas de tramvies com de les línies 4,19,32,89,90,92,93 i 95 de l’Empresa Municipal de Transport.

Fuset ha agraït a AMSTEL aquest nou esforç en favor de les Falles de València i ha elogiat l’elecció del lema “Totes les falles són especials, perquè les 381 que es planten a València valen la pena, i ha sigut eixe teixit associatiu cultural que té la ciutat i que fa possible la festa, el que ha aconseguit la declaració com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat”. Fuset ha volgut “animar especialment a les falles de barri, que són la immensa majoria, i que inclús amb pressupostos més modests conserven tota l’essència de la festa, la representen i són el seu major múscul”. També ha tingut un agraïment molt especial per a Ricard Caballer, “que li va la marxa i els reptes, i sempre que se li’n proposa un se li il·luminen els ulls”.

LLETRES DE 35 METRES SOBRE EL CEL

Ricard Caballer, per la seua banda, ha explicat alguns dels detalls de l’espectacle que oferirà dissabte en la Marina, davant de l’edifici Veles e Vents i amb el lema “La primera mascletà que té alguna cosa a dir-te”, un espectacle pirotècnic ple d’innovacions en el qual es projectaran sobre el cel lletres de 35 metres d’altura “i que combinarà soroll i color, en un castell-mascletà amb 12 canvis de ritme, abans d’arribar a una part final amb dos terratrémols de 50 metres d’altura i 120 metres de llarg i una impactant apoteosi final”.

“Tot el món podrà veure perfectament l’espectacle si se situa enfront del Veles e Vents”, ha comentat abans de referir-se a “eixa mascletà que parla i ens ha de dir coses. A la gent de València ens agrada el ritme, ens agrada el soroll, els espectacles ràpids amb bon final i una apoteosi final que serà bestial”, ha afegit Ricard Caballer.

També la Fallera Major de valència, Rocío Gil, ha expressat el seu agraïment a AMSTEL per “apostar pels fallers i les comissions, perquè no oblidem que tot açò és possible gràcies al fet que moltíssims fallers i falleres treballen durant tot un any per a poder plantar en els carrers i fer una festa digna de ser declarada Patrimoni de la Humanitat”. També ha volgut “incidir a trencar el tòpic que les Falles són solament els últims quatre dies, i l’exemple és aquesta mascletà que podrem gaudir fora d’eixos dies”.

TOTES LES FALLES SÓN ESPECIALS

Abans de començar a parlar de l’espectacle pirotècnic, Pablo Mazo, en representació d’AMSTEL, ha recordat que aquesta empresa cervesera “porta recolzant les Falles més de 30 anys, contribuint a valorar tots els elements que fan que siga una festa universal”. Ha recordat l’èxit de la Ni de l’Espolí, abans de referir-se a la creació d’un premi al qual poden optar totes les comissions a través de la pàgina web todaslasfallassonespeciales.com. Este premi consistirà que la falla premiada tindrà un sopar de pà i porta a càrrec del prestigiós cuiner Ricard Camarena, una mascletà de Ricard Caballer, una ofrena molt especial i fins i tot a una revetla amenitzada pel grup valencià Seguridad Social.

També s’ha referit als espectacles que el dia 24 s’oferiran gratuïtament a tot tipus de públic en la Marina a partir de les 12 hores i fins a les 23 hores, previs a “eixa primera mascletà que té alguna cosa a dir-te”.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 10 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris