25n
25N
25N

Els Reis Mags recorreran València en una Cavalcada cada vegada més "singular"

Es repartiran uns 10.000 quilos de caramels, a més de la novetat d’enguany: 60.000 llavors florals

Els Reis Mags recorreran València en una Cavalcada cada vegada més "singular"
02/01/2020 -

Més carrosses, més recorregut i més cadires. Però, sobretot, més “singularitat” que marquen el caràcter de la ciutat on se celebra. Així ha presentat el Regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, el primer gran esdeveniment dels carrers de València de 2020: la Cavalcada de Reis.

El regidor ha presentat el recorregut, seccions i fins i tot els 10.000 quilos de caramels que arribaran als xiquets. Uns caramels que aniran acompanyats, a més, de llavors. Carrosses, participants i regals al voltant del tema principal de la cavalcada d’enguany: ecologia i medi ambient.

La Cavalcada de Reis de València 2019 començarà, com en les passades edicions, a les 18 hores. Amb un recorregut més llarg, donarà inici des del Pont de les Flors -des del mateix no pot haver-hi públic-, i iniciarà una ruta d’una hora i quart que passarà per l’Ajuntament i acabarà enfront de l’Estació del Nord. No obstant això, en realitat, la cavalcada inicia abans enfront de la mar.

El mateix diumenge cinc de gener, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran en catamarà a la Marina de València, precisament l’últim lloc en el qual el patge Catarina reculla les cartes dels xiquets. Un dels “personatges singulars” de la cavalcada que, amb la finalitat d’estendre l’acte a tota la ciutat, ha acudit als diferents barris perquè els xiquets i xiquetes valencianes puguen entregar les seues cartes.

Encara que en la Cavalcada els protagonistes són els Reis Mags, Fuset recalca que és també un esdeveniment amb gran representació artística i personalitat valenciana, en la qual personatges com Caterina i el Senyor Carbó -encarregat de donar carbó als xiquets i xiquetes que “no han sigut bons”- procuren amenitzar la vesprada a la diversitat familiar.

Des de la regidoria de Cultura Festiva, han assegurat que “des de 2016 es treballa per potenciar aquesta cavalcada i el seu accent familiar”, perquè arribara més enllà de ser un esdeveniment “publicitari”. Així, es va establir la dinàmica de triar una temàtica central -enguany l’ecologia i el medi ambient-. Les empreses col·laboradores, com els clubs de futbol, hauran d’anar d’acord amb aquesta temàtica. “No es tanca la porta a les empreses”, ha assenyalat el regidor.

Recorregut de la Cavalcada

La banda sonora pròpia de la Cavalcada sonarà des del seu inici; amb les carrosses però també des de l'”escenari” que serà, llavors, el balcó de l’Ajuntament. Així, es farà més suportable l’espera als qui estiguen en la plaça esperant l’arribada de les primeres carrosses. També, amb la finalitat d’ajudar i facilitar la visibilitat, hi haurà dues grans pantalles LED.

Després que Catarina entregara, a canvi de cada carta als Reis Mags un xicotet test, ara durant la Cavalcada es repartiran fins a 60.000 llavors de flors -integrades en punts de lectura- perquè puguen plantar-se. Una acció dins de la temàtica, per a “plantar la llavor” del respecte “al medi ambient”. L’esdeveniment que Fuset considera “més singular” i “gran” dels familiars de València, iniciarà el seu recorregut a les 18 hores en el Pont de les Flors. Recorrerà l’avinguda Navarro Reverter, per a creuar per la Glorieta i pujar pel carrer de la Pau. Després de passar la Plaça de la Reina, pujarà per Sant Vicent Màrtir fins a la Plaça de l’Ajuntament, per a acabar en Marqués de Sotelo, enfront de l’Estació del Nord.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 1 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus