25n
25N
25N

Melcior, Gaspar i Baltasar reparteixen il·lusió en la cavalcada de Torrent

Melcior, Gaspar i Baltasar reparteixen il·lusió en la cavalcada de Torrent
07/01/2020 -

Els carrers de Torrent es van engalanar el diumenge a la vesprada per a rebre als tres Reis Mags en una desfilada que va estar plena de color, emoció i espectacle. Milers de persones es van donar cita al llarg de l’avinguda Al Vedat i el carrer Ramón y Cajal per a conéixer en persona a Melcior, Gaspar i Baltasar. La nit més màgica de l’any va estar carregada d’il·lusió, fantasia, somnis i, sobretot, molta il·lusió per part dels xiquets i xiquetes, però també dels més majors. La desfilada es va iniciar amb els pregoners, que van repartir la tradicional “mesureta”, facilitant la recollida de les llepolies. Perquè cap xiquet es quedarà sense dolços, al llarg de tot el recorregut es van repartir més d’1 milió de caramels i llepolies (sense glútens), 5.000 pilotes i 5.000 peluixos.

Com a preàmbul a la cavalcada, els Reis Mags i la seua comitiva van portar la màgia a tots els racons de la ciutat. Per això, van visitar en primer lloc el Club del Minusvàlid, la parròquia de Monte Sión, la residència de la Marxadella i la residència Santa Elena. L’alcalde Jesús Ros, al costat dels representants de la corporació municipal es va unir a les visites que, a més, van estar acompanyats d’una banda de música.

En finalitzar la primera part de la vesprada, va arribar el moment de la cavalcada. Els seus majestats d’Orient van ser precedits per una desfilada 100% torrentina, on van participar les associacions i col·lectius de la ciutat. Sota el lema: Per on venen els reis? Pregunta a la iaia, la cavalcada va relatar una emotiva història que ressaltava la figura de les iaies, una persona molt important en la vida dels xiquets i xiquetes i que al llarg de la història els ha transmés il·lusió amb contes tradicionals amb els Reis Mags com a protagonistes.

Les associacions festeres que van participar en la desfilada van ser: Junta Local Fallera amb les falleres majors, Alicia Pallardó Benavent i Sandra Peris Embuena, acompanyades de les seues corts d’honor; la Reina de la Trobada, María Silla Mora, i les seues cambreres, representat a la Junta Central de Germandats de Setmana Santa; la Reina Andalusa, Mercé Ángela Murcia Barea, i la seua dama, Ana Martorell Nebot, representant a ‘Amigos de la Cultura Andaluza’; Dulcinea, Felicia Rodríguez González, al costat de l’A. C. Castella-la Manxa; els màxims representants de la Federació Moros i Cristians, les Clavariesses de la Immaculada, les Clavariesses del Buen Consejo i els Clavaris del Rosari,

Igualment, també van participar en l’espectacle els col·lectius i associacions solidàries, culturals i esportives com AFEM, Patinart, Col·lectiu Soterranya, Cucurucú Teatre, Kangoo, Centre Cultural San Cayetano, Associació Técnicas Orientales, Ballet Sara Baixauli, Centre Cultural Associació Rociera, Club de Gimnàstica Rítmica de Torrent, Club de Gimnàstica Acrobàtica Acrolimpics, Colla de Dolçainers de Torrent, Dolçainers Colla Rossejat, Muixeranga la Torrentina, ADISTO, Unió Musical, Círculo Católico, Escola Coral i Cirkus Kaos. Amb la col·laboració de: Torrent de Paraules, Federació d’Associacions Ciutadanes de Torrent i Comarca (FAC) i l’Associació de Comerços Torrent Comercial.

La cavalcada va incloure, a més de molta música i ball, un “zepelí” i globus dirigibles en forma d’animals. Els Reis, que van fer tot el recorregut a peu saludant als xiquets i xiquetes, van ser precedits d’un espectacle de ball, organitzat per diferents comissions falleres de Torrent. Melcior va estar acompanyat pel grup de la falla Lope de Ruda; Gaspar, pels xics i xiques de la falla Toledo i, finalment, Baltasar, amb el ball oferit per la falla Antoni Pardo.

Al mateix temps, les persones que esperaven l’arribada dels reis al costat de l’escenari, situat en l’Ermita, es van divertir amb un espectacle d’animació i música, que va comptar amb actuacions circenses del Circus Kaos. Mags, malabaristes o trapezistes van ser els encarregats de mantenir entretingut al públic mentre esperava l’arribada dels Reis.

Quan el seguici real i els Reis d’Orient van arribar a l’escenari situat al carrer Ramón y Cajal el cel torrentí es va il·luminar amb un castell de focs artificials. L’alcalde Jesús Ros va ser l’encarregat d’entregar les claus de la ciutat a Melcior, Gaspar i Baltasar, unes claus que obrin totes les portes de les cases de la ciutat, perquè les seues majestats puguen accedir i deixar els regals a totes les persones que s’hagen portat bé al llarg de l’any.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 3 =

mercat medieval ontinyent