caixa popular

La cultura valenciana es posa en relleu en la Cavalcada del Patrimoni de València

La Cavalcada del Patrimoni de les Falles 2019 se celebrarà aquest diumenge, 10 de març

La cultura valenciana es posa en relleu en la Cavalcada del Patrimoni de València
07/03/2019 -

Per quart any consecutiu, la ciutat de València tornarà a gaudir de la Cavalcada del Patrimoni de les Falles 2019. Un esdeveniment que naixia amb l’objectiu de promocionar la candidatura de les nostres festes josefines com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, però que, malgrat haver aconseguit aquest important reconeixement per part de la UNESCO, es va optar per continuar celebrant un esdeveniment cada vegada més multitudinari, i que ja se situa com una de les cites imprescindibles en el calendari faller.

“Les Falles són un patrimoni meravellós de les valencianes i els valencians. Les volem, les defensem, les cuidem i les volem fer universals amb iniciatives de suport com aquesta”, deia en aquells dies el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset. No obstant això, eixe missatge d’orgull cap a les Falles es continua mantenint amb una Cavalcada del Patrimoni en la qual es mostra a la ciutadania el més rellevant i valuós del patrimoni cultural immaterial valencià.

En edicions anteriors s’ha posat en relleu elements de la cultura festiva valenciana, com la música característica del Tabal i la Dolçaina; el so de les campanes; la Dansa dels Negrets, una de les muixerangues més arcaiques de la Ribera del Xúquer; o els gegants i cabuts, que representen diferents personatges històrics valencians.

En aquesta ocasió, la Cavalcada del Patrimoni de València 2019 se celebrarà diumenge que ve, 10 de març. L’acte arrancarà a les 18.00 hores i, durant les dues hores aproximadament que durarà la desfilada, aquesta cavalcada, que partirà des de la Llotja, recorrerà el carrer Maria Cristina fins a arribar a la Plaça de l’Ajuntament de València.

No obstant això, els actes fallers del cap de setmana no acaben ací. I és que València també serà testimoni d’altres esdeveniments multitudinaris, com l’encés de les llums de les comissions falleres que competeixen en la Categoria A, i que tindrà lloc aquest divendres, 8 de març, a les 20.00 hores; o la mascletà nocturna que tornarà a fer vibrar la Plaça de l’Ajuntament de la mà de la pirotècnia Aitana (9 de març a les 00.00 h).

Més informació


0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 3 =