caixa popular

La Cavalcada del Patrimoni omple els carrers d'allò més singular de la nostra terra

Aquest acte es consolida dins de la intensa programació de Falles del mes de març

La Cavalcada del Patrimoni omple els carrers d'allò més singular de la nostra terra

Un any més els carrers de València han viscut la Cavalcada del Patrimoni de València dins de la intensa programació de Falles 2018. Des de fa 3 anys, aquest acte s’ha convertit en tot un clàssic i en aquesta tercera edició, s’han incorporat novetats.

Amb uns xicotets minuts de retard a causa del tall dels carrers, la Cavalcada ha arrancat des de la Llotja amb la Colla de Tabal i Dolçaina de la Junta Central Fallera (JCF). Després d’ells, els han seguit els Gegants i Cabuts de la Ciutat i precisament, s’han recuperat la parella de Jaume I i Violant d’Hongria, gràcies als artistes valencians José Luis Ceballos i Paco Sanabria.

Les tradicionals campanes han marcat el ritme gràcies a l’Associació de Campaners de l’Alqueria de la Comtessa que han delectat als milers d’assistents amb el seu particular campanomòbil que simula 5 campanes.

Després d’ells, hem gaudit de la tradició i l’art de la mà dels negrets i els dansadors de l’Alcúdia amb diferents castellets. Precisament, la dansa dels negrets és una de les moixigangues més arcaiques conservades en la Ribera del Xúquer. Per la seua banda, els dansadors, guardians de la Mare de Déu, són la dansa masculina més emblemàtica de l’Alcúdia.

Els seguia amb gran expectació el mític Tio de la Porra de Gandia, un dels personatges més emblemàtics de la capital de la Safor. El ritme ho han marcat la República Dominicana. Declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el 30 de novembre de 2016, la merenga representa l’essència festiva d’aquest país del Carib.

Finalment, els fatxos d’Onil han marcat la guinda de la Cavalcada del Patrimoni que s’ha consolidat entre veïns i turistes. Cada 24 de desembre es roden aquests rams d’espart amb un moviment circular i encesos per a donar calor d’una manera simbòlica al Xiquet Jesús de Nadal.

Un any més, la Cavalcada del Patrimoni ha reunit a centenars d’espectadors que han gaudit de la cultura, la tradició i sobretot el patrimoni de València i de la resta de la nostra terra.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 2 =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018