caixa popular

La Cavalcada del Ninot de València inunda els carrers de sàtira fallera

Tot el recorregut i l’hora de la Cavalcada del Ninot de València 2019

@JCF_Valencia

La Cavalcada del Ninot de València inunda els carrers de sàtira fallera
28/02/2019 -

València ja fa olor de Falles. Després dels actes que han marcat l’inici d’un cicle faller, com la mascletà vertical o la Crida, ara li toca el torn a la Cavalcada del Ninot de València. Sens dubte, un dels actes estrela de les Falles 2019 que, cada any, inunda de color, diversió i, per descomptat, sàtira fallera els carrers del centre de València. Un acte en el qual, a més de les diferents comissions falleres, també comptarà amb la participació de les Falleres Majors de València 2019, que aniran acompanyades de les seues respectives Corts d’Honor.

Aquest dissabte, 2 de març, València es vesteix de festa. A les 17.00 hores, començarà la Cavalcada del Ninot 2019, que arrancarà des de la Glorieta, i continuarà el seu recorregut pels carrers de la Pau, Sant Vicent, Plaça de l’Ajuntament i Marqués de Sotelo. Una desfilada de tres hores de durada, aproximadament, on l’ambient faller estarà més present que mai. En aquesta ocasió, la mascletà de colors es retarda, i es dispararà, a les 00.00 hores, en la Plaça de l’Ajuntament.

En els dos últims anys, la peça principal de la Falla Municipal ha sigut l’encarregada de tancar aquesta desfilada. D’aquesta manera, seguint aquesta línia, però també amb l’objectiu de recuperar les tradicions, s’ha instat que les diferents comissions falleres participants també rematen la seua comparsa, de 15 minuts de durada per cada Falla, amb una peça del seu monument faller. Així, la idea seria convertir aquesta presentació de cada ninot en un espectacle preparat per cada comissió.

I és que, antigament, la Cavalcada del Ninot de València era un concurs en el qual desfilaven els diferents ninots, i es votava al Ninot Indultat que se salvava de les flames de la cremà. No obstant això, quan en 1954, l’Ajuntament de València decideix inaugurar l’Exposició del Ninot, la cavalcada va continuar celebrant-se, però com una desfilada a ritme de música i crítica fallera.

Per descomptat, amb la proposta que cada Falla presente una peça del seu monument, no es pretén tornar als orígens d’aquesta cavalcada, però sí reprendre la tradició. En aquest sentit, el regidor de Cultura Festiva i President de Junta Central Fallera, Pere Fuset, explicava que la idea era “innovar a través de la tradició, reprenent l’origen del festeig. L’experiència de portar la primera peça de la Falla Municipal ha sigut un èxit aquests anys i, ara, també prenen protagonisme la resta de falles. A més, la cavalcada necessita una revitalització perquè guanye en agilitat i força”.

Com de costum, la Cavalcada del Ninot 2019 es tancarà amb la Falla Municipal, però també amb tots els fallers que, prèviament, s’inscriguen a través del correu festejos@fallas.com. Els inscrits participaran com a figurants en aquesta espectacular desfilada, encara que, això sí, hi haurà prioritat per a aquelles comissions que, havent-se inscrit per a desfilar en la Cavalcada, no hagen pogut participar.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 2 =