caixa popular

La cavalcada de l'Any Nou Xinés arriba a la Plaça de l'Ajuntament

La cavalcada de l'Any Nou Xinés arriba a la Plaça de l'Ajuntament
16/02/2018 -

Amb motiu de l’Any Nou Xinés, que comença hui divendres, València s’uneix un any més a aquesta celebració amb l’habitual Cavalcada que, per primera vegada, arriba aquest dissabte a la plaça de l’Ajuntament. A més, durant tot el dissabte la plaça s’omplirà d’activitats culturals xineses i la façana de l’Ajuntament de València s’il·luminarà de roig per a aquesta festivitat. Des de hui, el consistori ha penjat també una pancarta en commemoració d’aquesta data.

“Volem traslladar eixos llaços d’afectivitat i de relacions de germanor amb la comunitat xinesa de la nostra ciutat, per això des de l’Ajuntament volem donar més envergadura a la celebració de l’Any Nou Xinés”, ha exposat la regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, acompanyada del director de l’Institut Confucio, Vicente Andreu, i del representant de l’Associació de Comerciants Xinesos de la Comunitat Valenciana, Wuning Xiang. “Volem celebrar que la comunitat xinesa està de festa”, ha dit Gómez.

La setena edició de la Cavalcada cívica de l’Any Nou Xinés està organitzada per l’Associació de Comerciants Xinesos de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb l’Ajuntament i l’Institut Confucio de la Universitat de València. Una cavalcada que eixirà aquest dissabte, a les 18.30 hores, des del carrer de Pelai, 52, fins a arribar a la plaça de l’Ajuntament, on durant tot el dia hi haurà una mostra de la cultura xinesa representada en diverses carpes.

Així, a partir de les 10.30 hores del dissabte, la plaça de l’Ajuntament s’omplirà amb estands que oferiran diferents activitats sobre la cultura xinesa, com ara cal·ligrafia xinesa, elaboració de te, nusos xinesos o paper retallat, entre d’altres. A més, es faran exhibicions de cançons infantils de les escoles xineses de València, de música popular amb instruments tradicionals i d’arts marcials, com ara tai-txi o wushu.

A la Cavalcada desfilaran diversos grups folklòrics i culturals que tenen presència a la societat valenciana, quatre carrosses amb motius xinesos i amb tambors realitzats per una empresa valenciana i també una batucada xinesa. Durant el recorregut, el públic podrà veure també exhibicions d’arts marcials, danses de lleó i drac, i diferents espectacles d’aquesta cultura mil·lenària.

EL CONSISTORI S’IL·LUMINA

Al mateix temps, la façana de l’Ajuntament de València s’il·luminarà de roig en commemoració de l’Any Nou Xinés. Així, tal com ho ha explicat la regidora Gómez, la ciutat s’adhereix a la iniciativa de Guangzhou, ciutat xinesa agermanada amb València a 2012, i el consistori s’il·luminarà com fan altres edificis emblemàtics del món, com ara l’Empire State de Nova York, la torre de Sydney o la torre de Tòquio. “Des de l’Ajuntament volem posicionar València com a destí internacional i reconnectar els nostres agermanaments i les nostres relacions amb la Xina”. A més d’amb Guangzhou, la ciutat de València està agermanada amb Xian des de 2016 i amb Chengdu des de 2017.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − cinc =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018