25n
25N
25N

La cavalcada de l'Any Nou Xinés recorrerà el centre de València

La cavalcada de l'Any Nou Xinés recorrerà el centre de València
04/02/2019 -

La cultura festiva xinesa es mostrarà el pròxim dissabte en el centre de València amb motiu de la cavalcada organitzada per a donar la benvinguda a l’any nou xinés, el 4717, que comença oficialment demà. Aquesta cavalcada, a la qual està previst que assistisca l’alcalde Joan Ribó, ha sigut presentada hui per la regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, acompanyada pel director de l’Institut Confucio de la Universitat de València, Vicent Andreu, i el president de l’Associació de Comerciants Xinesos, Zhengpeng Zhou, qui ha assegurat que la comunitat xinesa a la nostra ciutat s’ha bolcat en la celebració perquè la cavalcada de dissabte, amb final en la plaça de l’Ajuntament, on hi haurà activitats durant tota la jornada, supere en atractiu a les celebrades anteriorment, reforce els llaços entre València i la Xina i ajude al fet que siguen cada vegada més els turistes xinesos que ens visiten.

Tant la regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez, com el director de l’Institut Confucio de la Universitat de València, Vicent Andreu, i el president de l’Associació de Comerciants Xinesos, Zhengpeng Zhou, han expressat la seua confiança que la cavalcada organitzada amb motiu de l’Any Nou Xinés (4717) i que se celebrarà dissabte que ve reedite l’èxit de les anteriors i supere la xifra de 20.000 assistents, després d’haver-se convertit, com ha assenyalat Sandra Gómez, «en una fita important imprescindible de la vida festiva d’una ciutat oberta, diversa, plural i orgullosa de la seua diversitat cultural com València».

La presentació d’aquesta cavalcada, que arriba a la seua VIII edició, ha coincidit amb l’última jornada de l’any segons el calendari xinés. Demà, dia 5 de febrer, comença a l’any nou i, com és tradició a València, el cap de setmana immediatament posterior se celebrara una cavalcada a la qual assistirà també l’alcalde de València, Joan Ribó, que arrancarà al carrer de Pelai i conclourà en la plaça de l’Ajuntament, on durant tota la jornada se celebraran activitats culturals, cants, balls, exposició gastronòmica, obsequi de calendaris personalitzats. A les 18.30 hores començarà la Gran Cavalcada de l’Any Nou Xinés, que discorrerà pels carrers de Pelai, Xàtiva, Marqués de Sotelo, fins a finalitzar en la plaça de l’Ajuntament.

Els assistents a la cavalcada podran gaudir del Ball del Drac i el Lleó, demostracions de taitxí i wushu, a més de les carrosses i desfilades ètniques, «en una cavalcada que enguany s’han millorat per a fer-la encara més atractiva». Sandra Gómez ha agraït la seua implicació en l’organització d’aquesta manifestació de la cultura popular xinesa en l’inici de l’any del porc, tant a l’Institut Confucio, en el qual estudia la llengua xinesa més d’un miler d’universitaris valencians, com al president dels comerciants i representants d’una comunitat que «és la segona més nombrosa de la ciutat de València, i les ciutats ha de connectar-se i interactuar amb les comunitats arribades d’altres llocs per a sumar i contribuir al progrés de València».

Sandra Gómez ha destacat que València, una ciutat que en 2017 van visitar ja 38.565 turistes xinesos, un 3,45% més l’any anterior, «s’ensenya i es potencia també a través d’iniciatives com la cavalcada de dissabte. En els últims anys hem desenvolupat des de l’Ajuntament una especial relació d’amistat amb el poble xinés que ha cristal·litzat en diversos convenis d’agermanament i de col·laboració com els subscrits amb les ciutats xineses de Guanzhou, Chengdú o Xi’an, i enguany oferim al poble xinés el millor del cor de la ciutat, la seua plaça de l’Ajuntament».

Vicente Andreu, director de l’institut Confucio de la Universitat de València, reiteradament distingit com una de les més actives entre els més 500 seus d’aquest institut repartides per tot el món, ha donat les gràcies a l’Ajuntament de València, per facilitar l’organització de la cavalcada, i a la comunitat xinesa resident a la ciutat pel treball realitzat, l’adornament dels carrers i la contribució al fet que siga una festa en la qual tothom puga gaudir». Andreu ha ressaltat que «València s’obri a la Xina també amb aquesta celebració», i ha recordat que és «aquesta nit quan la Xina celebra la seua Nit de Cap d’Any, i demà és el primer dia del nou any 4717». També ha comentat que són molts els familiars de xinesos residents a València els que durant aquests dies es traslladen a la nostra ciutat, «la qual cosa contribueix al fet que entrem en el mapa de les ciutats que celebren l’any nou xinés, simbolitzat pel porc de terra». Ha explicat que el porc, en la cultura xinesa, «significa felicitat, harmonia, i prosperitat econòmica, però el més important és que coneguem algunes pinzellades de la cultura xinesa, una labor a la qual volem contribuir durant tot l’any des de l’Institut Confucio de la Universitat de València».

El president de l’Associació d’Empresaris Xinesos de València, Zhengpeng Zhou, ha revelat que «des del mes de març de l’any 2018 portem celebrant reunions per a millorar aquesta cavalcada i difonent què és el que se celebrarà. Volem que se sàpia que a València el pròxim dissabte hi ha una cavalcada molt gran i molt bonica, i contribuir al fet que cada vegada vinguen més turistes xinesos a conéixer la ciutat».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa