Una cavalcada per a celebrar els 40 anys de l'Associació Veïnal de Patraix

A continuació, s’inauguraran les rèpliques de les escultures que conformen el patrimoni de Patraix

Una cavalcada per a celebrar els 40 anys de l'Associació Veïnal de Patraix
08/10/2018 -

Després d’un cap de setmana intens, arriba el moment de celebrar el gran dia: el 40 aniversari de l’Associació Veïnal de Patraix, encara que com el mateix president ha recordat, en diferents ocasions, “l’associació es va legalitzar el 12 de març de 1978, però ja estava en funcionament com a associació de pares de família, fins i tot en la clandestinitat, que lluitava per drets bàsics com la llibertat, la igualtat i unes condicions de vida saludables. Uns drets vulnerables que, malgrat el pas del temps, encara és necessari seguir reivindicant-los”.

Doncs bé, aquesta vesprada, 8 d’octubre, a les 20.00 hores, comença la gran festa pel 40 aniversari amb una espectacular cavalcada que recorrerà els carrers del barri fins a arribar al Jardí. En aquesta desfilada, a més de les diferents associacions i col·lectius socials, participaran la muixeranga València, el grup de dansa Carraspera, el teatre itinerant Scura Splats, el grup de dimonis Armidam i, per descomptat, la banda de música.

Al voltant de les 21.00 hores, aquesta comitiva arribarà al Jardí per a procedir a la inauguració de les rèpliques de les escultures de Ponzanelli de l’antic hort Pontons. Un acte de record, en el qual després de l’actuació dels grups participants en la cavalcada, i de la intervenció de Toni Pla, President de l’AV Patraix, i de representants institucionals, tindrà lloc una inauguració, que anirà acompanyada d’efectes de llum i focs artificials.

No obstant això, la festa no acaba ací. En un moment d’homenatge a totes aquelles persones que durant 40 anys han format part d’aquests moviments ciutadans i de la revitalització del barri, no podia faltar un reconeixement al seu treball. D’aquesta manera, es lliuraran distincions als comerços de més de 40 anys d’existència, als assistents que complisquen 40 anys en 2018, i als socis més antics. La celebració continuarà amb un sopar de pa i porta; la projecció del curt de l’Associació Veïnal “En busca de la poción mágica’; i, finalment, serà la música del dj Frank DeJota la que pose el fermall d’or a un dia inoblidable.

Des de l’Associació han volgut agrair a tots els veïns per acompanyar-los en aquest camí, alhora que han incidit que “el futur està per escriure, i en eixe camí us demanem que us incorporeu per a seguir escrivint les pàgines del futur de Patraix”.

Les escultures de Ponzanelli

Des de fa més de 15 anys, el Tritó, obra de Ponzanelli, simbolitza la lluita del barri de Patraix per recuperar el seu patrimoni. L’Associació Veïnal ha reivindicat la volta del patrimoni escultòric, al costat de les restes trobades durant les excavacions, al llarg dels anys, encara que sense èxit.

En l’actualitat, aquestes figures estan en el Museu de la Ciutat, i les rèpliques es col·locaran en els Jardins de Tres Forques – Chiva. Amb la cavalcada, el Tritó, finalment, es trobarà amb les seues companyes – Diana, Venus, Plató i Apol·lo – en una celebració de la recuperació del patrimoni.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =

sagunt a escena 2019
Festes Torrent 2019