Zamora i derrota per a baixar el teló de la Segona Divisió

El Llevant encaixa amb honor la seua primera derrota de la temporada en el Ciutat i l'Huesca lográ la seua passada als playoff per l'ascens a Primera

w_900x700_10203812levante-huesca02

El Llevant va abaixar el teló de la Segona Divisió encaixant la primera derrota a casa des de fa més d'un any. El Ciutat de València va perdre la seua condició d'invicte davant un Huesca que somiava per aconseguir la passada als playoff d'ascens a la Primera. Raúl Fernández es va convertir passats els 60 minuts de trobada en el Zamora d'esta campanya 2016-17 i va rebre una gran ovació per part d'Orriols en ser canviat per Muñiz. El partit va fer un gir després de l'expulsió de Rober Pier en el 56. El conjunt granota sumava el seu primer gol gràcies a Morales en el 58 però poc va durar l'alegria doncs la falta d'un home en el terreny de joc li va donar oxigene al Huesca que aconseguia l'empat en el 67 amb un tret de Juan Aguilera i posar-se per davant en el marcador amb el de Samu Sáiz en el 76. La derrota poc importava a l'afició granota doncs va comprovar que el seu equip es va deixar la pell en este partit i que l'Huesca seguia en el joc de complir el seu somni.

w_900x700_10213107levante-huesca21Llevant i Huesca van eixir espaiat al terreny de joc. Sabent que era l'últim partit de Lliga, conscients cadascun dels seus objectius. El conjunt granota cercava mantenir el Ciutat de València invicte i el Zamora de Raúl que va eixir com a titular en este últim encontre. El Huesca cercant un triomf que li donara la possibilitat de jugar els playoff, encara que l'empat si el Valladolid feia el propi també li valia. Amb el pas dels minuts, el campió anava despertant i sumant ocasions, les dues primeres amb llançaments des de la frontal de l'àrea que s'anaven per sobre del travesser. No obstant això, les ocasions més clares d'esta primera part la tenien Jason en el minut 12 en rematar sota els pals una pilota que parava Herrera i Morales que llançava una pilota a frec de roba que finalment xocava en la defensa de l'Osca. Per la seua banda, l'Osca, encoratjat pel 'sí que es pot' de la seua afició, va començar a agafar ritme passada la mitja hora de joc. En la qual Raúl va haver d'esforçar-se per a mantenir la porteria a zero, sobretot en els últims minuts de la primera part en la qual van destacar i van estar més actius Vadillo i Samu.

w_900x700_10214625levante-huesca25Queia la nit en el Ciutat de València i l'Huesca començava la segona part amb ganes de sumar el seu primer gol en este últim partit que li assegurara el seu objectiu. El Llevant tenia també en els primers minuts les seues ocasions principalment a pilota parada. El partit va patir una bolcada quan després de caure Morales en l'àrea d'Herrera, El Huesca ix en contraatac i Rober Pier ho frena amb una falta que li costa la segona groga i l'expulsió en el minut 55. El gallec va demanar perdó a l'afició del Ciutat que en la següent jugada cantava el gol de Morales després d'interceptar un error de Akapo en la cessió al seu porter. Arribat el minut 62, Raúl Fernández s'acomiadava entre una gran ovació de l'afició granota després d'haver aconseguit adjudicar-se el trofeu Zamora com a porter menys golejat de la Lliga 1|2|3.

Amb l'1-0, el Huesca es va vindre a dalt per a intentar traure profit del seu avantatge i no va tardar molt a retornar la igualtat en el marcador. Juan Aguilera rematava de cap l'assistència de David López i deixava gelat el féu d'Orriols. El conjunt oscense cercava el segon per a assegurar-se la plaça doncs si el Valladolid marcava, podria perillar el seu objectiu. No obstant això, el Llevant no volia abaixar els braços, l'ambició del conjunt granota no coneix límits i en les botes de Morales cercava el segon gol doncs en poc minuts i dos contraatacs es plantava en l'àrea d'Herrera que finalment aconseguia la pilota. No obstant això, va anar el Huesca, que va saber esperar el seu moment, el que en una internada de David López va passar la pilota a Samuel Sáiz i feia pujar el segon al marcador (1-2) en el minut 75. Jugar amb un menys li va pesar als granotas que ja no aconseguien frenar les ànsies de l'Osca d'aconseguir el seu objectiu. Els últims 10 minuts de partit el Huesca va saber que el Valladolid havia marcat pel que no podia deixar que el Llevant marcara. Va aguantar l'envit dels granotas i va aconseguir el seu objectiu. A la rematada tots contents i l'afició granota va poder veure com els herois del 2003-04, de l'anterior ascens a Primera, cedien el testimoni i homenatjaven als nous herois granotes, la plantilla del 2016-17, la plantilla que quasi va batre tots els rècords.