El València perd contra el Crystal Palace

En una col·lecció d'errors, el València cau per 3-1 en el seu segon amistós a Anglaterra

Valencia CF
Valencia CF

L'equip anglés, que ha acabat en el lloc 15 en l'última temporada de la Premier League, ha derrotat al València la vesprada d'ahir en el Selhurst Park. El partit de pretemporada ha tingut la novetat del debut de Montoya i Nani, a més de la participació de Parejo, que ha donat de parlar en la setmana a causa de les contínues marginacions per part de Pako Ayestarán. Però ni amb l'ajuda d'estos tres l'equip che va poder amb els del sud de Londres.

Ja en els 10’, Connor Wickham, d'excel·lent partit, obria el compte després d'una relliscada de Orbán i un Ryan que no va poder contenir el tir. A pesar que en el migcamp el domini era eminentment blanquinegre, Crystal Palace va saber aprofitar les oportunitats en la primera part, demostrant l'efectivitat que li va faltar als atacants che. Sobretot a Alcácer, que solament en el primer temps va intentar dues vegades i no ho va aconseguir.

En el millor moment del València i quasi al final (37’) va arribar el 2-0 després d'un error defensiu de Cancelo, que va cometre un penal i va aconseguir que Wickham, novament, engruixara el marcador a favor dels anglesos.

En el segon temps es va produir un èxode que va créixer amb els minuts, a més de la gran novetat: van saltar al camp Santi Mina per Rodrigo, Lato per Gayà, Enzo Pérez per Javi Fuego, Carlos Soler per Parejo, Orbán per Abdennour, Medrán per Valderrama, Alcácer per Rafa Mir i Fede Cartabia per Nani, qui va entrar per al seu esperat debut. Amb prou treball va tocar el camp, el portugués va donar llums d'esperança i quasi va marcar. No obstant això, les seues aportacions van ser en va, ja que el València no va poder canviar la sort del partit.

Als 67’ va venir el caos i la decepció: Santos —irònicament l'únic que, amb el porter, no va ser substituït—, va derrocar a un atacant anglés en l'àrea i Mile Jedinak va ser l'encarregat de marcar el penal del 3-0. D'allí fins al terme del partit les accions del València solament van apuntar a mantenir la dignitat i el cap en alt, ja que l'efectivitat seguia sent tant baixa com en el segon temps, amb un Nani que va deixar de rebre la pilota. De fet, va abandonar el camp als 80’ per Bakkali, segurament una opció de resguard de part de Ayestarán en un partit sense opcions. Immediatament després, als 81’, Montoya va centrar a Valderrama que des de fora de l'àrea va posar el 3-1 amb un bell tant de l'honor pegat al travesser, el que òbviament no va celebrar donades les circumstàncies.

La defensa del València, plena d'errors, no va donar el que hauria a sol dues setmanes del començament de la Lliga i —damunt— la davantera no va ser capaç d'acostar-se amb perill i marcar, a excepció de la il·luminació de Valderrama. Si bé el desastre en el partit va ser evident i el marcador advers, és just fer una menció especial a Rodrigo i Montoya, els quals malgrat els seus pocs minuts en pista no van deixar d'esforçar-se fins a l'últim minut.