El Valencia CF femení s'imposa en el derbi davant més de 14.000 espectadors

valencia_levante_femenino

Una cabotada imparable de Lombi en el minut 37, després d'una gran jugada de combinació de Natalia Gaitán, Marta Carro i Mari Paz, dóna la victòria a les valencianistes en el derbi valencià a dues jornades de finalitzar la Lliga Iberdrola 17.18. Amb aquest triomf, les ches sumen un total de 44 punts i es classifiquen virtualment per a la Copa de SM la Reina. L'Estadi Ciutat de València va reunir a un total de 14.000 aficionats i va comptar amb l'assistència del president del Valencia CF, Anil Murthy.

El derbi valencià de la Lliga Iberdrola arrancava amb minuts de tempteig entre Valencia CF Femení i Llevant UD Femení, que s'estudiaven amb cautela. Açò sí, les blanquinegres començaven a tenir major possessió, característica del seu joc, i en el minut 9 Mari Paz rematava de cap per sobre del travesser un centre de Lombi per banda dreta. Quatre després Noelia buidava a córner un xut de M. Carro des de fora de l'àrea gran. El servei de cantonada acabava colpejant el travesser.

Les valencianistes estaven pressionant i el joc es desenvolupava majoritàriament en terreny de les blaugranes. Les de Jesús Oliva havien entrat al verd millor que les de Kino García. Si bé, Jéssica protagonitzava en el minut 23 una veloç contra que Gaitán L. tallava en el moment just. Igual d'encertada estava la portera local en el minut 27 en buidar el tret de Carol quan ja es cantava gol.

El partit s'equilibrava per moments quant a domini de la pilota, encara que el centre del camp de les valencianistes acabava imposant-se en la majoria dels duels. De nou, la portera llevantinista evitava el gol en un altre intent de Carol. Corria el minut 33. Quatre més tard Lombi marcava de cap el 0-1 després d'una excel·lent combinació des de camp propi entre Gaitán L., Gio Carreras i Mari Paz., que centrava al segon pal per a l'arribada de l'extrem gallega.

La trobada no donava treva. En el minut 41 Charlyn posava en un ai els cors blanquinegres en un llançament de falta des de la frontal de l'àrea, que passava molt prop del pal esquerre de J. Vreugdenhil. El marcador no es movia i amb un merescut triomf momentani s'arribava al descans.

La segona part s'iniciava amb una substitució obligada en el Valencia CF Femení en el minut 50: Sandra entrava per Gaitán L., qui es retirava lesionada. Malgrat açò, les visitants seguien a la seua quant a control i acostaments. Encara així, el Llevant UD Femení havia eixit fort i Charlyn es topava amb J. Vreugdenhil en el 55. Aquesta acció li donava major confiança a les blaugranes, que semblaven trobar-se més còmodes superat el minut 60.

Amb mitja hora al davant, les unes i les altres tenien clara la seua missió. Les valencianistes tenien les seues referències ofensives en Mari Paz i Lombi, mentre que les de les llevantinistes eren Charlyn i Jéssica.

Precisament, la 10 gallega gaudia de dues ocasions consecutives en els minuts 70 i 72, però el seu tret i la seua cabotada no trobaven marc. Les de Jesús Oliva, de nou, havien pujat línies i pressió i tenien a les de Kino García més temps en la seua meitat de camp.

Quant a ocasions de perill, el xoc no estava oferint moltes més de moment fins que Sandra ho intentava en el minut 82 amb un dret, des de fora de l'àrea gran, ajustat a la base del pal esquerre de Noelia. Amb la mateixa proximitat a la base del pal esquerre de J. Vreugdenhil va passar un intent de Charlyn en el 84. Ella i Mari Paz tenien el seu duel particular.

Finalment, el Valencia CF Femení es portava amb mereixement el derbi valencià de la Lliga Iberdrola gràcies a un treball sense descans durant els 90 minuts.