Una victòria que val el cap de sèrie en la Copa i una segona plaça en Lliga

El València Basket venç al Movistar Estudiants (93-85)en un complicat partit i tanca la primera volta segon després de la derrota del FC Barcelona

2016_17_val_mov-14

Mentre el fred arribava a València, la Fonteta es calfava per a donar ànims a un equip que tenia el cap de sèrie en les gemmes dels dits. El d'ahir va ser un partit dominat en el marcador, durant la major part, per un València Basket que a punt va estar de tornar a disputar un final atapeït. No obstant això, les ganes, una afició lliurada i aprendre dels errors va fer que el conjunt taronja desenganxara en el lluminós en el tercer quart després de trencar Sikma l'últim empat (53-53) i Van Rossom posara el +10 de nou en el marcador en els últims segon del tercer quart (74-64). En l'últim quart, els de Pedro Martínez van ser fent camí, solucionant els errors i aguantant el marcador per a finalment adjudicar-se la victòria, ser cap de sèrie en la Copa per mèrit propi i acabar la primera volta de la Lliga en segona posició després de la derrota del FC Barcelona Lassa davant li Iberostar Tenerife.

Centrat, organitzat, amb la ment freda i amb moltes ganes. Així va eixir el València Basket amb una Fonteta lliurada. El primer quart va ser un clar domini del conjunt taronja que poc anava sumant punts i dominant a un Movistar Estudiants que no trobava molt bé la manera de parar-los. La comoditat amb la qual el conjunt valencià anotava de la mà de Dubljevic, Sant Emeterio o Diot deixava els punts del millor anotador de la Lliga, Edwin Jackson, com a única forma de no perdre el deixant del marcador. Malgrat tot, este primer quart va acabar amb un +5 en el marcador (27-22).

Els següents deu minuts van començar amb un cert domini col·legial que de la mà de Darío Brizuela va baixar el desavantatge a tan sols tres punts. Va ser quan tant Dubljevic com un triple de Sato aconseguia mantenir als locals per damunt (32-26 min.12). No obstant això, les pèrdues, els errors i el cúmul de despropòsits que es va viure en eixe moment van ser castigats tant per Wilson i Brizuela que van acostar al seu equip a tan sols un punt perquè Grimau rematara la faena empatant el partit a 34 des del tir lliure. Va ser llavors quan tots dos equips van començar a lluitar pel domini del marcador i, a pesar que Kravtsov i Sant Emeterio van tornar a empatar un triple de Suton va manar als seus tres a dalt al vestuari (41-44).

Després del descans i conscients que havien deixat escapar una renda considerable en els últims deu minuts, els xics de Pedro Martínez van eixir convençuts que podien tornar a posar el partit a favor seu. El tercer quart va ser un teu-meu en el marcador. Fins en tres ocasions va estar el marcador empatat en este quart (a 44, a 51 i a 53) va ser Sikma l'encarregat de trencar este últim empat quan havien transcorregut poc més de cinc minuts d'este període (55-53). A partir d'ací bones accions en defensa, robatoris de pilota que a voltes acabaven en cistella i a voltes no, van ser obrint camí en un marcador dominat pel conjunt taronja. Malgrat açò, el Movistar Estudiants no deixava que la renda augmentara molt de la mà de Suton i de Jackson. Amb una renda de deu punts, a la qual es va arribar en els últims segons amb un triple de Sam Van Rossom, s'arribava a l'últim quart (74-64).

El conjunt taronja va fer valdre la renda de deu punts amb els quals arribava als últims deu minuts. El quart va començar amb nervis en tots dos conjunts, fallades, males decisions de tir i algun que una altra distracció feia que la pilota fóra boja d'un costat a un altre. Passats dos minuts va ser Suton el que va obrir de nou el marcador amb el 74-67, a partir de llavors cada nou punt d'Estudiants era contestat pels locals que no deixaven que la renda disminuïra a l'excés com els havia passat en el segon quart. Romain Sato i Bojan Dubljevic anaven fent del marcador taronja que unit a les bones defenses. Va ser en els últims dos minuts quan Estudiants va reaccionar i va intentar aprofitar cadascun dels errors que el València Basket cometia, sobretot en atac. No obstant això, els de Pedro Martínez es refeien prompte i amb els robatoris de pilota i un triple de Sam Van Rossom que posava de nou el +10 en el marcador (91-81) aconseguien mantenir el domini. Omar Cook va ser l'encarregat d'aconseguir els últims punts per al seu equip que finalment queia per 93-85 per a content d'una Fonteta totalment lliurada al seu equip que tancava la trobada a ritme de pasdoble.