Un punt que sap a glòria

El Llevant arranca un empat davant un Mallorca que ho va assetjar en la segona part amb protagonisme arbitral

jason
jason

El Llevant va viatjar a Mallorca amb la clara intenció de sumar tres nous punts que feren més gran la temporada. No obstant això, el partit va tenir dues versions molt diferents. Els primers 45 minuts va ser d'un domini clarament granota en el qual les ocasions van ser nombroses, Campaña, Morales, Casadesús i Roger van tenir en les seues botes les millors ocasions però va ser Jason qui en el minut 16 de partit el que aconseguia fer pujar el 0-1 al marcador. A partir d'eixe moment el Mallorca també va tenir ocasions però va anar després del descans i, sobretot després de l'expulsió de Pier en el minut 64 de partit, quan va començar el domini local. Amb un Llevant replegat en la seua àrea pel setge local, el gol de l'empat arribava després d'un remat de cap de Ansotegi en el 71. El conjunt granota va patir però va saber aguantar el tipus i l'empat. A la rematada, els de Muñiz van aconseguir arrancar un punt del Iberostar Estadi.

La fam amb la qual el conjunt granota va eixir a la gespa del Iberostar Estadi prompte es va traduir en ocasions de gol. Campaña i Morales tenien en les seues botes clares ocasions per a pujar el 0-1 en el marcador. Els primers deu minuts del partit va ser un setge a la porteria de Santa María però va ser al quart d'hora de l'inici quan el conjunt granota feia pujar el primer gol al lluminós, tant que partia de les botes Jason, a passada de Roger, amb una rematada des del costat dret. Durant la mitja hora que restava fins al descans, tots dos equips van tenir oportunitat marcar.

w_900x700_25213006img_1738El Mallorca, que amb el marcador advers podia llançar-se a l'atac per a empatar i donar-li la volta al marcador, va tenir en Brandon les millors jugades com en el minut 31 quan rematava des de molt de prop en l'esquerra de la porteria de Raúl qui en la següent jugada parava una rematada a frec de roba des de l'esquerra de Thierry Moutinho. Per la seua banda, els homes de Muñiz van tenir en estos minuts l'oportunitat de 'matar' el partit en les cames de Morales, qui estava realitzant un completíssim partit, i Casadesús al costat de Roger van tenir les últimes oportunitats d'esta primera part. Amb el 0-1 es va arribar al descans.

El Malorca va eixir en la segona part amb la claredat d'idees necessàries com per a empatar. En els primers minuts van tenir clares ocasions que Raúl es va encarregar d'evitar que es convertiren en gol. El partit havia adquirit un ritme frenètic en el qual el Llevant controlava el marcador però en el qual el conjunt local lluitava per igualar la batalla, el Mallorca va tenir en la segona part el control absolut del partit i quan en el minut 63 de l'encontre Rober Pier va veure la segona cartolina groga i era expulsat, el Llevant va començar a veure el complicat de l'empresa i patia per a mantenir el resultat. Amb un arbitratge que es va tornar quasi totalment en contra i sense idees, al conjunt granota no aconseguia traure al Mallorca de la seua àrea. I tan va el cànter a la font que al final l'empat va arribar amb una rematada de cap de Ansotegi des del centre de l'àrea a l'esquadra esquerra.

El setge local es va mantenir i el Llevant va aconseguir, reagrupant les seues línies, mantenir l'empat en el marcador. Els jugadors granotas, amb un menys en el camp, acusaven l'esforç i el cansament. Açò, unit al protagonisme adquirit per l'àrbitre, va propiciar que els de Muñiz hagueren de patir de valent i Raúl treballar com feia jornades que no ho feia per a signar l'1-1 final.